"Engelli öğretmenlerin ataması bir an önce yapılmalı"

NİĞDE (AA) - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, atama bekleyen engelli öğretmenlerin atamasının bir an önce yapılması gerektiğini belirtti.Gürer, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de engellilerin farklı sorunlar yaşadığını...

08 Ekim 2019 Salı 12:28

NİĞDE (AA) - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, atama bekleyen engelli öğretmenlerin atamasının bir an önce yapılması gerektiğini belirtti.

Gürer, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de engellilerin farklı sorunlar yaşadığını ileri sürdü.

Milli Eğitim Bakanlığında engelli öğretmenlerin atama umuduyla beklediğini savunan Gürer, şunları kaydetti:

"Bakanlık, engelli öğretmenlere bir an önce kadro vermeli. Kamuda engelli çalıştırma oranının yüzden 3'ten yüzde 6'ya çıkarılması, özelde yüzde 4 olan oranın ise yüzde 5'e yükseltilmesi için kanun teklifi verdim. Yüzde 3 kuralı yerine daha fazla istihdamın sağlamasına engel bir durum yoktur. 10 binin üzerinde engelli üniversite mezunu, 100 bine yakın engelli iş beklemektedir. Anayasada güvence altına almasına rağmen, engellilerin sorunları, onları mutlu kılacak biçimde ele alınmamaktadır. Kamu ve özel sektör, engelliler için başta istihdam olmak üzere daha çok olanak yaratmalıdır. Bu yıl yapılan alım çok sınırlıdır. Atama bekleyen engelli öğretmenlerin ataması bir an önce yapılmalı."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.