Engellilerin Tüketici Hakları Çalıştayı tamamlandı

ANKARA (AA) - Engelliler Konfederasyonu, engellilerin yaşadıkları sorunlara ilişkin hazırladıkları Engellilerin Tüketici Hakları Projesi'nin sonuçlarını paylaştı.Ankara'daki bir otelde 21 Ocak'ta başlayan ve bugün sona eren "Engellilerin...

23 Ocak 2022 Pazar 13:06
Engellilerin Tüketici Hakları Çalıştayı tamamlandı

ANKARA (AA) - Engelliler Konfederasyonu, engellilerin yaşadıkları sorunlara ilişkin hazırladıkları Engellilerin Tüketici Hakları Projesi'nin sonuçlarını paylaştı.

Ankara'daki bir otelde 21 Ocak'ta başlayan ve bugün sona eren "Engellilerin Tüketici Hakları Çalıştayı"nın sonuçları Proje Koordinatörü Coşkun Gök tarafından açıklandı.

Engellilerin tüketici hakları meselesinin temel insan hakkı olduğunu belirten Gök, "Bizler Tüketici Hakları Evrensel Beyannamesinin genel ilkeleri olan temel gereksinimlerin giderilmesi, güvenlik ve güven duyma, mal ve hizmetlerin serbestçe seçilmesi, bilgi edinme, tüketici hakları konusunda eğitilme, tazmin edilme, sesini duyurma ve temsil edilme ve sağlıklı bir çevreye sahip olma hakkının engellilere özgü düzenlenerek uygulanmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Sağlığın insan yaşamı için temel bir hak olduğunu anımsatan Gök, ayrıca tüm yaş gruplarında engellilerin eğitim hakkının güvence altında olmasının önemini vurguladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.