Enver Demirel Deprem Bölgesinde Yaptıkları Çalışmaları Anlattı

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel Kon TV'de Ankara Konuşuyor Programında İlçe sınırları içerisinde yer alan Bağlıca sermtinin bir tv kanalında deprem konuusunda riskli bölge olarak sunulmasına tepki gösterdi.

01 Mart 2023 Çarşamba 10:02
Enver Demirel Deprem Bölgesinde Yaptıkları Çalışmaları Anlattı

Programda kentsel dönüşüm ve Kahramanmaraş depremine ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Demirel, deprem bölgesinde Belediye olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Şevkateli çarşısı ile Aşevi ile depremzedelerimizin yanındayız. 30 bin civarında depremzede Etimesgut ilçemize yerleşti. bizler elimizden geleti toplum olarak yapmamız gerekir dedi. 

Enver Demirel, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hemen organize olarak sabahın ilk ışıkları ile ekiplerimizi hazırladık. İş makinalar, yardım tırları ve personelimizle ilk günden yola çıktık dedi. Demirel ilk günden beri bölgede çalışıyoruz. Hep birlikte yaraları saracağız. Topyekün bu mücadeleyi vermeliyiz dedi. 

99 öncesi yapılan binaların sıkıntılı olduğunu, bu yüzden kentsel dönüşümün önemli olduğunu vurguladı. Başkan Demirel 99 sonrası çıkan mevzuatla kentsel dönüşümün zaruıriyeti birkez daha ortaya çıkmıştır. bir an evvel bu mevzuatla kentsel dönüşüme destek verilmelidir dedi. 

Asrı felaketi olarak değerlendirilen bu depremde devlet tüm imkanlarını seferber etmiştir. devlet şimdi yaraları sarıyor. 1 yılda binaların yapılacağı sözü verilmiştir. ben bu konuda çok rahatım devletimiz binaları yapar 1 yıl sonrada teslim eder. vatandaşlarımız müsterih olsun dedi. 

Bir televizyon kanalında Bağlıca semtinde diri fay hattı bulunuyor haberine tepkisini dile getiren Demirel, o bölgede yapılan yapıların hepsi yeni yapıdır. bu yönüyle bir sıkıntı yoktur. Vatandaşlarımız endişelenmesinler. ben bu konuda görüş bildirecek biri değilim ama o bölgemizde bir sıkıntı yoktur. Bu bölgede Ay Yıldız Projesi var. Min binası var . bu haberin amacı nedir bilmiyorum ama ben buraya gelmeden gerekli yetkili uzman isimlerlede görüştüm. bu bölge ile ilgili bir sıkıntı varsa siz çıkın açıklayın dedim. böyle bir şey söz konusu değildir. oradaki binaların yapılma süreçlerini iyi biliyorum. dedi.

Son Güncelleme: 01.03.2023 10:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.