Erciyes Üniversitesinde "3. Araştırma ve İnovasyon Çalıştayı" başladı

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve Erciyes Teknopark tarafından düzenlenen "3. Araştırma ve İnovasyon Çalıştayı" başladı. ERÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında...

23 Şubat 2021 Salı 14:53
Erciyes Üniversitesinde

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve Erciyes Teknopark tarafından düzenlenen "3. Araştırma ve İnovasyon Çalıştayı" başladı.

ERÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bu yıl çevrim içi olarak düzenlenen çalıştayın açılış programına, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ile 14 rektör ve akademisyenler katıldı.

TÜBİTAK Başkanı Mandal, çalıştayda, "Ar-Ge ve Yenilik Ekosisteminde Birlikte Geliştirme ve Birlikte Başarma" konulu sunum gerçekleştirdi.

Kurumların birlikte çalışma kültürünü kazanmasının salgın sürecinde bir kez daha öneminin anlaşıldığını belirten Mandal, şunları kaydetti:

"Konuşmuş olduğumuz bu başlık sadece bölgemiz ve ülkemiz için değil, aynı zamanda Avrupa ve tüm dünyada bir arayışın olduğu noktadır. Herkes, pandemi döneminde kurumların birlikte çalışmaları, altyapıların ve insan kaynaklarının birlikte kullanılması arayışında. O yüzden bu süreçte geride kalmış olmaktan daha çok, yeni ve yenilikçi uygulama örneklerini ortaya koymak çok kıymetli."

Gündoğan de YÖK çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Bu toplantının her yıl daha da gelişerek devam edeceğini aktaran Gündoğan, "TÜBİTAK ve YÖK'ün özellikle araştırma konusunda yakinen çalıştığını hepimiz bilmekteyiz. Bunun da ülkemizdeki araştırmaya önemli katkı sunduğunun fakındayız." ifadelerini kullandı.

Üniversitelerin işbirliği içerisinde çalışmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Çalış ise "Çalıştayımız sayesinde araştırma altyapılarımızın ortak kullanıma açılması, araştırmacılarımızın ortak proje çıktı ve yayın aşamasında birbirlerine destek olması ve ortak çıktılar ortaya çıkarmamızın çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

14 katılımcı üniversitenin rektörlerinin de yaptığı açılış konuşmalarının ardından çalıştay, "Bilgi İletişim ve Haberleşme Teknolojileri", "Enerji Araştırmaları", "Makine, İmalat ve Malzeme Teknolojileri", "Sağlık ve Yaşam Bilimleri", "Sosyal ve Beşeri Bilimler", "Tarım, Gıda ve Hayvancılık Araştırmaları" konularında sunumlar ile devam etti.

Çalıştay, 25 Şubat 2021 Perşembe günü sona erecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.