Erciyes'in kar suları 4 göletle hayvanlara ulaşıyor

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Dağı'nın zirvesinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara içme suyu sağlamak amacıyla 4 gölet yaptı.Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye, Erciyes...

13 Haziran 2021 Pazar 11:47
Erciyes'in kar suları 4 göletle hayvanlara ulaşıyor

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Dağı'nın zirvesinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara içme suyu sağlamak amacıyla 4 gölet yaptı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye, Erciyes Dağı'nda eriyen kar sularını, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için içme suyuna dönüştürüyor.

Besicilerin yaylalarda otlattığı hayvanların susuz kalmaması için 4 gölet yapan Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Dağı'nın eriyen kar sularını yapılan göletlerde toplayıp, yaz boyunca hayvanlara su verilmesini sağlıyor.

15 kilometrelik boru hatları ile birbirine bağlanan göletlerden yaklaşık 15 bin koyun ve bin büyükbaş hayvan yararlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İncesu Şeyhşaban Mahallesi muhtarı Şerafettin Akduran, hayvancılıkla uğraştığını belirterek, "Bize membranlı büyük bir göl yapıldı. Kışın karın çok yağmasıyla biz bu suyu stokluyoruz, topluyoruz ve baharda suyun arkası kesilince kar suyu ile topladığımız bu göleti, baharda koyunlarımızı sulamak için buradan 7 kilometre aşağıya, eski köyümüzle yeni köyümüzün ortak noktasına yeni bir sistem kurduk. Sağolsun belediyemizin yardımıyla oraya indirdik. Hayvanlarımızı sulamak için kullanacağız." ifadelerini kullandı.

Akduran, 15 bin hayvana su ulaştırmanın kendisinin hayali olduğunu, bu isteğini Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a ilettiklerini ve gerçekleşmesinden de mutluluk duyduğunu kaydetti. ​​​​​​​


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.