Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü ile İTÜ arasında protokol imzalandı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) arasında sosyal ve bilimsel iş birliği protokolü imzalandı.İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Özel Eskişehir OSB...

30 Temmuz 2022 Cumartesi 09:25
Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü ile İTÜ arasında protokol imzalandı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) arasında sosyal ve bilimsel iş birliği protokolü imzalandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Özel Eskişehir OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu'nda İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre arasında imzalanan iş birliği protokolüyle Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitim öğretim gören öğrencilerin İTÜ ile ortak uygun görülecek bilimsel çalışma, araştırma ve projeleri için üniversiteye ziyaret gerçekleştirmeleri, öğrenci, öğretmen, veli ve paydaşlara yönelik tertip edilecek eğitici ve öğretici seminer, panel ile konferanslar için akademik personel görevlendirilmesi ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerine yönelik seminerler yapılması amaçlanıyor.

Açıklamada törendeki görüşlerine yer verilen İl Milli Eğitim Müdürü Töre, birçok bürokrat, akademisyen, sanatçı, iş insanı ve devlet adamı yetiştiren İstanbul Teknik Üniversitesinin 250 yıla yaklaşan tarihiyle, bilimle, teknolojiyle, sanatla ve sporla markalaşmış bir üniversite olduğunu belirterek, "İTÜ'nün kurumsal tarihi, entelektüel hafızası ve sahip olduğu seçkin ortamı, geçmişten geleceğe uzanan güçlü bir köprüdür. Çağın gereklerine uygun biçimde gelişimi, yenilikçi bakış açısı ve dünyayla ilişki kurmayı önemseyen yapısıyla İTÜ; dünün, bugünün ve yarının üniversitesidir." ifadelerini kullandı.

Rektör Koyuncu da İTÜ'nün çeşitli alanlarda birikime sahip olduğunu hatırlatarak, paylaşıma açık bilgi birikimlerinin iş birliği protokolüyle hızlanacağını ve çeşitlendirileceğini aktardı.

Töre, İTÜ ile protokolün imzalanmasına aracılık eden Eskişehir İstanbul Teknik Üniversitesi Mezunları Dernek Başkanı Fevzi Tuvay'a, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi yönetimine ve okul müdürlüğüne teşekkür etti.

İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu'nun lise müdürleri, rehber öğretmenler ve öğrencilere yönelik aday öğrenci tanıtım sunumunun ardından program sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.