Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'dan 5 Haziran Dünya Çevre Günü mesajı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, 5 Haziran Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Ayyıldız, mesajında, devletin, çevre sorunları konusundaki duyarlı ve sorumlu yaklaşımıyla, uluslararası anlaşmalar çerçevesindeki...

04 Haziran 2021 Cuma 10:15
Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'dan 5 Haziran Dünya Çevre Günü mesajı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, 5 Haziran Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ayyıldız, mesajında, devletin, çevre sorunları konusundaki duyarlı ve sorumlu yaklaşımıyla, uluslararası anlaşmalar çerçevesindeki sorumluluklarını yerine getirdiğini belirterek, Türkiye genelinde atık yönetimi, iklim dostu teknoloji ve enerji kaynaklarının kullanımı; hava, su ve toprak kalitesinin iyileştirilmesi yönünde son dönemde önemli gelişmeler kaydedildiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde 2018 yılı itibarıyla Eskişehir'de uygulanmaya başlanılan "Sıfır Atık Projesi"ne değinen Ayyıldız, şunları kaydetti:

"Sıfır Atık Projesi sahip olduğu yüksek düzeyli seferberlik ve toplumda atık bilinci oluşturma felsefesi doğrultusunda, Eskişehir'imizde atık bilinci ve kültürü oluşturma hedefinin yerine getirilmesi yönünde de ciddi adımlar atılmaktadır. Bu anlamda Eskişehir, ülkemizde projenin en etkin şekilde uygulandığı iller arasında yer almaktadır. Eskişehir'imizde gelecek nesillere daha yeşil, daha yaşanabilir bir şehir bırakabilmek gayesiyle var gücümüzle çalışıyoruz. Valiliğimizce çevrenin korunması ve iyileştirilmesi, her türlü çevre kirliliğinin önlenmesi, ilimizin doğal kaynakları ve zenginliklerinin muhafazası ve kamuoyunda çevre bilincinin oluşması için birçok kurum ve kuruluşlarla iş birliği hâlinde çevresel denetim ve eğitim çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz."

Vali Ayyıldız, 2021 UNESCO "Yunus Emre Anma ve Kutlama Yılı" ve Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle 2021 "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" kapsamında "Yunus Emre Hatıra Ormanı" oluşturduklarını hatırlattı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.