Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'dan Engelliler Haftası mesajı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.Ayyıldız, mesajında, engelliliğin sadece bireyi değil bütün bir toplumu ilgilendiren ve hukuki, sosyal, ekonomik gibi birçok bileşende ele...

09 Mayıs 2021 Pazar 16:50
Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'dan Engelliler Haftası mesajı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ayyıldız, mesajında, engelliliğin sadece bireyi değil bütün bir toplumu ilgilendiren ve hukuki, sosyal, ekonomik gibi birçok bileşende ele alınması gereken kapsamlı bir konu olduğunu vurguladı.

Son yıllarda engellilerin hayat şartlarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi, geleceğe güvenle bakmaları konusunun Türkiye'de pozitif ayrımcılık kapsamında değerlendirilerek sosyal hizmetler çeşitlendirilip yaygınlaştırıldığına değinen Ayyıldız, şunları kaydetti:

"Engellilerin eğitime, sosyal hayata ve iş gücüne katılımına yönelik politikalar sürdüren ülkemiz dünyada örnek gösterilecek bir konuma ulaşmıştır. Önümüzdeki süreçte değişen şartları ve ihtiyaçları dikkate alarak devletimizin yanında engelli kardeşlerimizin derdi ile dertlenen ve onlara destek sunan tüm paydaşlarımızla onları daha müreffeh bir seviyeye getirmeye çalışacağız. Eskişehir Valiliği olarak eğitim hizmetlerinden evde bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine varıncaya kadar engelli kardeşlerimizin sorunlarına çözüm üretme, herkesin bir arada huzur içinde yaşadığı ve her türlü engelin ortadan kalktığı bir şehir olma yolunda daha hızlı adımlar atacağımızı ve bu yönde yapılacak her türlü projeyi destekleyeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz. Hizmetler sektöründe özellikle yaşlı ve engelli bakım hizmeti verebilecek nitelikli personel yetiştirilmesinin yanı sıra dijital dönüşüm ve teknolojik gelişmeler sonucu meydana gelen önemli değişimleri dikkate alarak toplumun tüm kesimlerine yönelik tedbirleri hayata geçirmeye devam edeceğiz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.