Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'dan Yunus Emre Haftası mesajı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Yunus Emre Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.Ayyıldız, mesajında, 2021 UNESCO "Yunus Emre Anma ve Kutlama Yılı" ve Cumhurbaşkanlığımızın Genelgesi ile 2021 "Yunus Emre...

01 Mayıs 2021 Cumartesi 16:16
Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'dan Yunus Emre Haftası mesajı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Yunus Emre Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ayyıldız, mesajında, 2021 UNESCO "Yunus Emre Anma ve Kutlama Yılı" ve Cumhurbaşkanlığımızın Genelgesi ile 2021 "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" kapsamında Yunus Emre'nin arı duru Türkçesi ile "Bu manadan duyan gelsin" dediği ve her biri bir mana denizi olan şiirlerindeki davetine uyarak bu manadan duymaya, her zamankinden gür bir sesle duyurmaya azmettiklerini bildirdi.

Yunus Emre'nin kibrin ve kinin boy vermediği ve asla yeşermediği bir değerler dünyasının sesi olduğunu ifade eden Ayyıldız, şunları kaydetti:

"2021 yılı münasebetiyle bir kez daha rahmet, şükran ve minnetle yad ettiğimiz Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli, Ahi Evran şahsında bu toprakların vatan kılınmasında, önce gönüllerin fethedildiği kurucu değerlerimize dair milli hafızamızı tazelemeyi bir fırsat bilmekteyiz. Eli, halkı incitmekten, gönlü, hırs ve emelden, dili, boş sözlerden bağlayan, gözü, bütün insanlığı bir tarağın dişleri gibi eş gören bütün erenlerimizin nefesi, organların şahitlik edeceği bir gün için henüz vakit varken, henüz nefes alıp vermekteyken yüzü ak, kalbi pak, fütüvvette, mertlikte gözü pek olmak hususunda bizlere ahirete uzanan bir vizyon sunmaktadır. Eskişehir, manevi bereketini ortaya koyan değerleriyle iyiliklerin, güzelliklerin neşvünema bulduğu ve kuruluşun değerlerini bağrına basmış bir şehirdir.

Şehrin kültür ve değerlerini ortaya çıkaracak güzellikler üretmek gayreti içindeyiz. 'Bizim Yunus' ve 'Dünya Dili Türkçe' etkinliklerini himaye eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı arz ediyoruz. Yunus'un sesinin gür bir şekilde duyurulması için Kültür ve Turizm Bakanlığımız başta olmak üzere yüreğini ortaya koyan yerel, ulusal ve uluslararası tüm kuruluşlara 'Bizim Yunus'un iyi anlaşılmasına katkı sunan her yüreğe teşekkürü borç biliyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.