Eskişehir'de bıçakla işlenen cinayetin sanıkları baba oğulun yargılanmasına başlandı

29 Eylül 2023 Cuma 16:21
Eskişehir'de bıçakla işlenen cinayetin sanıkları baba oğulun yargılanmasına başlandı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de haziran ayında bir gencin kavgada bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan baba oğulun yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Emir Efe A. (19) ve babası Erol A. (54) ile maktul Suat Akarsu'nun yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Savunmasını yapan sanık Emir Efe A, olay sırasında kendisini ve babasını korumak istediğini söyledi.

Akarsu'yu mahalleden tanıdığını ancak samimiyetinin bulunmadığını belirten Emir Efe A, şu ifadeleri kullandı:

"Olay gecesi evde uyurken zil çaldı. Uyanıp pencereden baktığımda maktul Suat ve Aykut'un geldiğini görüp babamı uyandırdım. Babam da 'Sen uyu ben bakarım' deyip dışarı çıktı. Bir süre sonra dışarıdan bağırma sesleri duydum. Pencereden baktığımda Suat, babama bıçakla saldırıyordu. Panikledim ve bıçağı alıp evin önüne koştum. Maktulün babamı öldüreceğinden endişelendim. Babam elleriyle kendini savunmaya çalışıyordu. Ben de babamı kenara çekip Suat'a tekme attım. Bu sırada Aykut arkamdan sarıldı ve Suat'a 'Vuracaksan vur artık şunu' deyip küfürler etti. Suat bıçağı savurunca göğsüm çizildi. Can havliyle Aykut'tan kurtuldum. Suat bana doğru gelmeye devam ettiği için belimdeki bıçağı alıp rastgele savurdum. Kastım olmamasına rağmen bıçak Suat'a isabet etmiş. Zaten Suat yere düşünce anladım ve bıraktım."

Erol A. ise savunmasında, olay gecesi bıçak kullanmadığını öne sürdü.

Evde uyurken büyük oğlu Aytaç A'nın kendisini aradığını aktaran Erol A. şöyle konuştu:

"Aytaç uzun yol şoförü olduğu için gece yoldaydı. Suat'ın kendisini aradığını, küfür ve tehditlerde bulunduğunu söyledi. Beni de mahallede dikkatli olmam konusunda uyardı. Sonra beni kayıtlı olmayan bir numara aradı. Telefonu açınca Suat olduğunu anladım. Suat telefonda bana Aytaç'la tartıştıklarını, oğlumun ona hakaret ettiğini ve bunu kaldıramadığını söyledi. Aytaç ile Suat daha önce küfürleşmişler sanırım. Aralarındaki olaya dair bildiğim şey bu. Ben uyurken küçük oğlum Emir beni uyandırdı, Suat ve Aykut'un geldiğini söyledi. Ben ona yatmasını söyleyip kapıya çıktım. Kapıya çıkınca Suat elindeki bıçağı bana doğru sallamaya başladı. Sonra oğlum Emir geldi. Olay sırasında bende bıçak yoktu. Oğlum beni korumak istedi. Oğlum olmasaydı beni zaten öldürürlerdi."

Mahkeme heyeti, dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- Olay

Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesi'nde 12 Haziran'da Suat Akarsu (24) ile Emir Efe A. arasında tartışma çıkmış, olayın kavgaya dönüşmesi sonucu Akarsu, göğsüne aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralanmıştı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Eskişehir Şehir Hastanesi'ne kaldırılan Akarsu, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Polis, Emir Efe A. ile babası Erol A'yı gözaltına almıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen baba ve oğlu, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında "iştirak halinde kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası isteniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.