Eskişehir'de çobanı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa 26 yıl 3 ay hapis cezası

19 Eylül 2023 Salı 11:12
Eskişehir'de çobanı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa 26 yıl 3 ay hapis cezası

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde, çobanı silahla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık 26 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Eskişehir 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık A.Ç. (44) ile öldürülen Mehmet Topaloğlu'nun yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Son sözleri sorulan A.Ç, "Hayatını kaybeden Mehmet Topaloğlu, benim işçimdi. Ben bu olayda mağdurum. Ben öldürmedim. Adalet istiyorum."dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın "kasten öldürmek" suçundan 25 yıl, "ruhsatsız silah taşıma" suçundan ise 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına ve tutuklanmasına hükmetti.

- Olay

Sivrihisar ilçesine bağlı kırsal İstiklalbağı Mahallesi'nde çobanlık yapan Mehmet Topaloğlu (22), Temmuz 2022'de tabancayla vurularak öldürülmüştü. Aynı mahallede yaşayan A.Ç. gözaltına alınmış, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. A.Ç. hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı.

Anahtar Kelimeler:
çobanKararMahkemeSanık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.