Eskişehir'de Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı protesto edildi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Şubesi ve Ukrayna vatandaşları Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını protesto etti.Kırım Tatarları ile Ukraynalıların yanı sıra birçok dernek ve...

19 Mart 2022 Cumartesi 17:43
Eskişehir'de Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı protesto edildi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Şubesi ve Ukrayna vatandaşları Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını protesto etti.

Kırım Tatarları ile Ukraynalıların yanı sıra birçok dernek ve vakıf üyesi, Anıtpark Meydanı'nda bir araya geldi. "İşgale ve savaşa hayır" sloganıyla düzenlenen mitinge CHP Eskişehir milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve diğer ilgililer katıldı.

Kırım ve Ukrayna bayrakları ile sloganlar atan katılımcılar, Rusya'yı protesto etti.

Mitinge katılan Ukrayna vatandaşlarından Raisa Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlu ile kızının Kiev'de kalıp, Rusya'ya karşı ülkelerini savunduğunu söyledi.

Ukrayna halkının barış istediğini vurgulayan Yılmaz, "Ukraynalılar barış ister, savaşı değil. Bizim topraklarımız yanıyor. Yakınlarımızla görüşmeye çalışıyoruz. Biz barış bekliyoruz. Ukrayna halkının gösterdiği direnişten dolayı gururluyum." diye konuştu.

Kiev'den Eskişehir'e gelen Mariya Khomuch ise Rusya'nın attığı füzenin isabet ettiği evlerinin yerle bir olduğunu belirterek, savaşta kalan ailesiyle her gün görüşmeye çalıştığını söyledi.

Savaşın bitmesini istedikleri anlatan Khomuch, "Çünkü insanlar ölüyor, aç kalıyor. Şu anda orada yaşamak çok zor. Evleri bombalananlar bu soğukta sokaklarda kalıyor." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.