Eskişehir'de tarihi eser operasyonu

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de düzenlenen operasyonda, tarihi eser satmaya çalıştıkları öne sürülen 9 kişi yakalandı.İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ellerindeki tarihi eserleri...

18 Kasım 2020 Çarşamba 15:36
Eskişehir'de tarihi eser operasyonu

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de düzenlenen operasyonda, tarihi eser satmaya çalıştıkları öne sürülen 9 kişi yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ellerindeki tarihi eserleri satmaya çalıştıkları iddia edilen S.A, A.Ö, S.K. ve İ.Y.'nin bulunduğu otomobili Tepebaşı ilçesi Çukurhisar Mahallesi'nde durdurdu.

Araçta arama yapan güvenlik güçleri, Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 1 Zeus heykeli, 1 mermer heykel, ön ve arkasında hayvan figürleri bulunan 1 bronz tablet ele geçirdi.

Operasyon kapsamında, olayla ilgisi bulunduğu belirlenen 5 kişi daha yakalandı.

Gözaltına alınan 9 şüpheliden 7'si jandarmadaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet ettikleri iddiasıyla adliyeye gönderilen 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.