Eskişehir'deki FETÖ davası

- Öğretmenlerin de arasında bulunduğu 18 özel eğitim kurumu çalışanının yargılanmasına devam edildi

26 Nisan 2018 Perşembe 14:03
Eskişehir'deki FETÖ davası

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 18 özel eğitim kurumu çalışanının yargılanmasına devam edildi.

Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan 3'ü firari, 2'si tutuklu 18 sanıktan, biri tutuklu 11 sanık ve avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyetinin, savunma yapmasını istediği örgütün mahrem yapılanmasında "Mahir" kod adıyla anıldığı ve havacı astsubaylardan sorumlu olduğu iddia edilen tutuklu sanık Saffet D, suçlamaları kabul etmedi.

FETÖ yöneticisi olmadığını öne süren Saffet D, "Örgüt yöneticiliği yapmadım. Vatanına, milletini, devletine, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olarak yaşadım. Örgütle ilgim yok. Eşime ve kızıma benden başka bakacak kimse yok. Bu yüzden beraatimi talep ediyorum." dedi.

Diğer sanıklar da iddianamedeki suçlamaları reddederek beraat ve tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut durumunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.