Eskişehir'deki iki devlet üniversitesinde "Türk Tarih Kurumu Yüzüncü Yıl Kitaplığı" kuruldu

- Türk Tarihi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen: - "Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılına bir hatıra olmak üzere Türkiye'deki tüm üniversitelerimizin merkez kütüphanelerinde kurum yayınlarımızdan oluşan bir Türk Tarih Kurumu Yüzüncü Yıl Kitaplığı açma projesi başlattık"

30 Ekim 2023 Pazartesi 12:59
Eskişehir'deki iki devlet üniversitesinde

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de iki devlet üniversitenin merkez kütüphanelerinde 2 bin kitaptan oluşan "Türk Tarih Kurumu Yüzüncü Yıl Kitaplığı" oluşturuldu.

Türk Tarihi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla hayata geçirilen proje kapsamında Anadolu Üniversitesinin (AÜ) merkez kütüphanesinde düzenlenen törende, Türkiye genelindeki birçok üniversitede tarih, edebiyat ve felsefe alanlarında Türkiye'nin 100 yıllık birikimini ortaya koymak üzere çok önemli faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hayata geçirdikleri kitaplık projesine değinen Özgen, "Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılına bir hatıra olmak üzere Türkiye'deki tüm üniversitelerimizin merkez kütüphanelerinde kurum yayınlarımızdan oluşan bir Türk Tarih Kurumu Yüzüncü Yıl Kitaplığı açma projesi başlattık. İlkini açmak Eskişehir Anadolu Üniversitesine kısmet oldu." diye konuştu.

Özgen, kitaplığın kurumlarının yayınlarından oluştuğunu aktararak şöyle devam etti:

"Kütüphane içerisindeki genel yayın sayısına bakıldığı zaman yaklaşık 2 bin kitap öngörmüştük. Belki sayı az gibi gelebilir ama biz burada bir farkındalık oluşturmak, tarihe ve 100'üncü yıla dikkati çekmek amacıyla böyle bir proje başlattık. Bu projeye ilk olarak ev sahipliği için rektörümüz ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Projenin gençlerimizin yetişmesinde, gençlerimizin geleceğe hazırlanmasında bir katkıda bulunmasını temenni ediyorum."

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal da projenin ilk olarak üniversitelerinden başlamış olmasından gurur duyduklarını ifade etti.

Kütüphanelerin bilime ulaşmak için üniversitelerin kalbi olduğunu dile getiren Erdal, "Günümüzde o kadar çok yanlış bilgi bombardımanı altındayız ki doğru bilgiye ulaşmak daha kritik hale geldi. Bu anlamda kütüphaneler öğrencilerimizin, öğrenenlerin, çalışanlarımızın doğru bilgiyle donatıldığı en kritik yerler. Buradaki her bir eser bir hazine ama bugün itibarıyla Türk Tarih Kurumu Başkanlığının yıllarca süren araştırmaları sonucunda ortaya çıkan kıymetli hazineleriyle kütüphanemiz daha da zenginleşecek." değerlendirmesinde bulundu.

- ESOGÜ'de de kitaplık açıldı

Daha sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin (ESOGÜ) merkez kütüphanesinde de oluşturulan "Türk Tarih Kurumu Yüzüncü Yıl Kitaplığı" için açılış töreni düzenlendi.

Prof. Dr. Yüksel Özgen, proje kapsamında üniversite gençliğini kitap ve kütüphaneyle buluşturmak istediklerini belirterek, "2024 yılı sonuna kadar Türkiye'deki tüm üniversitelerimizin kütüphanesinde bu etkinliğimizi gerçekleştirmiş olacağız. Bundan sonraki çıkacak kitaplarımızı yine kütüphanemize göndermeye devam edeceğiz." dedi.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak ise üniversitelerinde kitaplığın oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Türk Tarihi Kurumu Başkanı Özgen daha sonra ESOGÜ'de "Atatürk ve Türkiye'nin Modernleşme Süreci" konulu konferans verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.