Eskişehir'deki zimmet davasında icra müdür yardımcısına 26 yıl 3 ay hapis cezası

- "Zimmete iştirak"ten yargılanan diğer 4 sanıktan biri 8 yıl, 3'ü ise 6 yıl 8'er ay hapse mahkum edildi

30 Kasım 2021 Salı 16:49
Eskişehir'deki zimmet davasında icra müdür yardımcısına 26 yıl 3 ay hapis cezası

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de zimmetine para geçirdiği gerekçesiyle yargılanan icra müdür yardımcısı 26 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, tutuklu icra müdür yardımcısı Erkan K. ve Selman T, tutuksuz sanıklar K.I, O.A. ve S.E. ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, Erkan K. hakkında "zincirleme zimmet" suçundan 19 yıl 15 ay, "resmi belgede sahtecilik"ten 6 yıl olmak üzere 26 yıl 3 ay hapis cezası verilmesini kararlaştırdı.

"Zimmete iştirak" suçundan Selman T. 8 yıl, K.I, O.A. ile S.E. ise 6 yıl 8'er ay hapis cezasına mahkum edildi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca şubat ayında başlatılan soruşturma kapsamında, Eskişehir 7. İcra Müdür Yardımcısı olan ve zimmetine yaklaşık 5 milyon lira geçiren Erkan K. ve onunla bağlantılı olduğu belirlenen 4 kişi gözaltına alınmıştı. Erkan K. ile Selman T. tutuklanmış, K.I, O.A. ile S.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Sanıklar hakkında 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.