ESOGÜ Rektörü Şenocak'tan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Şenocak, mesajında, 10 Ocak 1961'de basın emekçilerinin haklarını güvence...

09 Ocak 2021 Cumartesi 12:19
ESOGÜ Rektörü Şenocak'tan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şenocak, mesajında, 10 Ocak 1961'de basın emekçilerinin haklarını güvence altına almak amacıyla çıkarılan "Basın Yasası"nın, Türk basın tarihinin en önemli gelişmelerinden biri olduğunu belirterek, yasanın bir yandan birer fikir emekçisi olan gazetecilere özlük haklarını, iş güvencelerini verirken, diğer bir yandan kalemlerini de hürriyete kavuşturan önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Özgür medyanın demokrasinin asli unsurlarından olduğunun altını çizen Şenocak, şunları bildirdi:

"Özgür medya, kamuoyunun inşasında taşıdığı önemli görevi, doğru ve gerçek bilgiyi aktarma ödevini yerine getirerek ve halkın sesine ses katarak gerçekleştirir. 'Dördüncü erk' olarak kabul edilen basının özverili mensupları, bu zorlu görevi kimi zaman dünyanın öbür ucunda, kimi zaman savaşların, çatışmaların, afetlerin, özetle kimsenin olmak istemeyeceği kaosların içinde yerine getirmektedir. Büyük bir özveri gerektiren bu mesleğin en büyük motivasyonu ise hiç şüphesiz gerçek ve tarafsız bilgiye ulaşma arzusudur. Gazetecilerimizin üstlendikleri misyon, bilgi kirliliğinin had safhaya ulaştığı içinde bulunduğumuz bu simülasyon çağında, her zamankinden daha kritik bir hal almıştır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.