Fahrettin Altun: Dezenformasyon büyük bir tehdit

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, dezenformasyonun her alanda bir tehdit olarak kendisini daha fazla göstermeye başladığını söyledi.

28 Mart 2023 Salı 15:30
Fahrettin Altun: Dezenformasyon büyük bir tehdit

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Medya Etiği Bağlamında Olağanüstü Dönemlerde Doğru Habercilik Paneli"ne katıldı.

Altun, burada yaptığı konuşmada, dezenformasyonun her alanda bir tehdit olarak kendisini daha fazla göstermeye başladığını söyledi. Dezenformasyonla mücadelede TRT ve Anadolu Ajansı'nın önemine değindi.

"Türkiye’yi darbeler ve ekonomik saldırılarla dizayn etmeye çalışıp başarılı olamayanlar, bugün maksatlı yalan bilgi ve dezenformasyonla bunu yapmaya çalışıyor." dedi.

Altun, şunları kaydetti;

Dezenformasyon bugün bireysel, toplumsal ve ulusal güvenlik açısından bir tehdit olarak her geçen gün daha fazla karşımıza çıkıyor. Ülkemizi ve kurumlarımızı yıpratma girişimleri, siyasetten medyaya birçok alanda çok boyutlu saldırılarla yürütülüyor. Yalan haber ve dezenformasyon, yapay toplumsal kutuplaşmalar oluşturmak, siyasal istikrarı bozmak için bugün araçsallaştırılıyor.

"Dezenformasyonla mücadeeyi milli bir vazife olarak görüyoruz"

Vaktiyle Türkiye'yi askeri darbeler ve ekonomik saldırılarla dizayn etmeye çalışıp başarılı olamayanlar, bugün maksatlı yalan bilgi, dezenformasyon ile bunu yapmaya çalışıyor. Bu açıdan biz dezenformasyonla mücadeeyi milli bir vazife olarak görüyoruz. Bu noktada gerek TRT gerek Anadolu Ajansı ve gerekse milli medya kuruluşlarımız bu süreçte çok ciddi etkinlik ortaya koyuyorlar ve bu mücadlenin baş aktörleri olarak sahnede rol alıyorlar.

Depremin yaralarını sarma çabalarını yanında bir de dezenformasyon içerikli haberlerin paylaşımların doğrusunu aktarmak, bilgi kirliliğini gidermek için yoğun çaba sarf ettik.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.