Farklı ülkelerinden Türkiye’ye afet desteği gelmeye devam ediyor

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen afetzedeler için dünyanın farklı ülkelerinde organize edilen yardımlar ve destek mesajları aralıksız olarak gelmeye devam ediyor.

13 Mart 2023 Pazartesi 15:04
Farklı ülkelerinden Türkiye’ye afet desteği gelmeye devam ediyor


Afetzedelere el uzatmak için organize ettikleri çeşitli yardımları Türkiye'ye ulaştıran İran, Mısır ve Pakistan bugünkü desteğin öncülerinden oldu.

Bunun yanı sıra Afrika Maarif Spor Oyunları'nın ilki, Batı Afrika ülkesi Mali'de, Türkiye'deki depremzedelere destek mesajlarıyla başlarken Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ilk siyahi cumhurbaşkanı olan Nelson Mandela'nın torunu Zwelivelile Mandla Mandela, küresel sistemin güçlü aktörlerinden biri olan Türkiye'nin, deprem felaketinin üstesinden en kısa zamanda geleceğini belirterek "Cumhurbaşkanı Erdoğan bir yıl içinde o evleri tamamlayacak ve depremzedelere teslim edecek. Buna kesinlikle inanıyorum." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.