Fethi Yaşar, kadına yönelik şiddete hayır dedi

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında emekçi kadınlarla bir araya geldi.

24 Kasım 2021 Çarşamba 14:48
Fethi Yaşar, kadına yönelik şiddete hayır dedi

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında emekçi kadınlarla bir araya geldi.

Kadına yönelik şiddete farkındalık yaratmak amacıyla turuncu renk kravat takarak Neşet Ertaş Parkı’nda kadınlarla buluşan Yaşar, “Asla Yalnız Yürümeyeceksin” sloganıyla gökyüzüne turuncu renk balon bıraktı.

Kadına yönelik şiddet günden güne artıyor

Kadına yönelik şiddet vakalarının artık önlenemez boyutlara ulaştığını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Kadınlar, çalışma ortamında, sosyal hayatta, sokakta, ailede her gün gerek psikolojik gerekse fiziksel şiddete maruz kalıyor. Her gün Türkiye’nin farklı noktalarında işlenen bir kadın cinayetinden haberdar oluyoruz. Bu cinayetlerin ve katliamların önüne geçebilmek için yasaların yeniden, caydırıcı bir şekle dönüştürülmesi ve toplum olarak aklımızı başımıza almamız gerekiyor. Kadının olmadığı bir toplumdan gelişme ve ilerleme beklemek imkansızdır” dedi.

Kadının çalışma hayatında desteklenmesi gerekiyor

Kadına yönelik şiddetin önüne geçebilmenin ilk yolu kadının çalışmasına ve ekonomik olarak güçlü olmasına katkı sağlamaktan geçiyor diyerek sözlerini sürdüren Yaşar, “Yenimahalle Belediyesi olarak vatandaşla direk iletişim halinde olan müdürlüklerimizin tümünü kadınlara emanet etmiş durumdayız. Aldığımız bu kararın hizmet kalitesinin artırılmasında büyük fayda sağladığını gözlemliyoruz. Kadınların çalışma hayatına katılması ve desteklenmesi, kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasına ve toplumun bilinç kazanmasına doğrudan etki sağlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.