FETÖ sanıklarına hapis cezası

- Kırıkkale'de "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan 3 sanığa hapis cezası verildi

01 Şubat 2018 Perşembe 22:23
FETÖ sanıklarına hapis cezası

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan eski AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Babayiğit'in de aralarında bulunduğu 3 sanık, hapis cezasına çarptırıldı.

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Babayiğit, Mikail Ünal, Osman Karataş ve avukatları katıldı.

Babayiğit, savunmasında, Kırıkkale avukatlarının "sohbet abiliği"ni yaptığı iddiasını ve ifadelerde geçen suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

ByLock raporlarında çelişki olduğunu iddia eden Babayiğit, 2009 yılından sonra bu yapıyla ilişkisini kestiğini ve örgüt adına hiçbir faaliyette bulunmadığını savundu.

Sanıklar Karataş ve Ünal da haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraat talebinde bulundu.

Avukatların savunmalarını da alan mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklu sanıklar Babayiğit'e 6 yıl 9 ay, Ünal ve Karataş'a 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi, sanıkların tahliyelerine hükmetti.

Aynı mahkemedeki diğer duruşmada ise aynı suçlamayla tutuksuz yargılanan N.T. ve U.K'nın beraatına karar verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.