FETÖ'nün "B5" kategorisindeki komiser yardımcısına hapis cezası

- "FETÖ üyeliği" suçlamasıyla yargılanan ve emniyet raporlarında "FETÖ mensubiyeti, sadakati ve bağlılığı olan ancak bazı konuları sorgulayan" örgüt üyelerini temsil eden "B5" kategorisinde bulunduğu belirtilen eski komiser yardımcısı Recep Kırnapcı, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı

15 Ağustos 2018 Çarşamba 14:12
FETÖ'nün

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında görevinden uzaklaştırılan ve emniyet raporlarına göre, "FETÖ mensubiyeti, sadakati ve bağlılığı olan ancak bazı konuları sorgulayan" örgüt üyelerini temsil eden "B5" kategorisinde bulunan eski komiser yardımcısı Recep Kırnapcı'ya 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanık Kırnapcı ile tutuklu bulunduğu cezaevinden telekonferans yöntemi ile bağlantı kurulurken, avukatı duruşma salonunda hazır bulundu.

Savunma yapan Kırnapcı, örgütün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz 2016'da mesaiye gidip darbecilere karşı görev yaptığını anlatarak FETÖ üyesi olmadığını iddia etti.

FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığına dair raporun doğruyu yansıtmadığını beyan eden Kırnapcı, mahkeme heyetinden tahliyesini ve beraatini istedi.

Mütalaası sorulan iddia makamı, sanık Kırnapcı'nın ByLock kullanıcısı olduğunun tespit edildiğini ve FETÖ'nün emniyetteki mahrem yapısına ilişkin ele geçirilen hafıza kartındaki bilgilere göre "FETÖ mensubiyeti, sadakati ve bağlılığı olan ancak bazı konuları sorgulayan" örgüt üyelerini temsil eden "B5" kategorisinde bulunduğunu dile getirdi.

Mevcut deliller doğrultusunda sanığın üzerine atılı suçları işlediğini kaydeden iddia makamı, Kırnapcı'nın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Mütalaaya karşı savunma yapan Kırnapcı, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirterek mahkeme heyetinden tahliyesini ve beraatini istedi.

Yapılan müzakerenin ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, "FETÖ üyesi olmak" suçundan Kırnapcı'ya 6 yıl 3 ay hapis cezası vererek hükümle birlikte tahliyesini kararlaştırdı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.