Filistin'in Ankara Büyükelçisi Mustafa'dan İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki:

- "İsrail, 21 gündür havadan, karadan hiç ara vermeden orayı (Gazze) bombalıyor. Batı ülkeleri de bütün uçak gemileri ile İsrail'e destek çıktı. Gerçekten de bu olaylar 7 Ekim'de mi başladı, kesinlikle hayır. Eğer bugünü anlamak istiyorsak kesinlikle tarihe dönmemiz gerekir"

27 Ekim 2023 Cuma 23:26
Filistin'in Ankara Büyükelçisi Mustafa'dan İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki:

 Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, İsrail'in 21 gündür havadan, karadan hiç ara vermeden Gazze'yi bombaladığını belirterek, "Gerçekten de bu olaylar 7 Ekim'de mi başladı, kesinlikle hayır. Eğer bugünü anlamak istiyorsak kesinlikle tarihe dönmemiz gerekir." dedi.

Büyükelçi Mustafa, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde Belediye Nikah ve Toplantı Salonu'nda düzenlenen "Filistin Meselesinin Dünü ve Bugünü ” konulu bir konferansa katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda, Filistin'de yaşanan olayları konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Mustafa, Filistin meselesini doğru anlamak ve değerlendirmek için tarihi sürecin bilinmesi gerektiğini belirterek, "İsrail, 21 gündür havadan, karadan hiç ara vermeden orayı (Gazze) bombalıyor. Batı ülkeleri de bütün uçak gemileri ile İsrail'e destek çıktı. Gerçekten de bu olaylar 7 Ekim'de mi başladı, kesinlikle hayır. Eğer bugünü anlamak istiyorsak kesinlikle tarihe dönmemiz gerekir." ifadelerini kullandı.

Filistin meselesinde Türkiye'nin daima Filistin halkının yanında yer aldığını kaydeden Mustafa, halk ve hükümet olarak ilk günden bu yana Türkiye'nin yanlarında olduğunu anlattı.

Büyükelçi Mustafa, şöyle konuştu:

"Yanımızda durduğunuz için çok takdir ediyoruz, kahramanca davranışlarınız ve destekleriniz için. Kahraman bir halksınız ve her zaman mazlumun yanındasınız, görüyoruz. Bütün Türkiye'deki eylemler bizi desteklemek için devam ediyor. Bütün siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları her şekilde bizim yanımızda durdu. Her zaman yanımızda duracağınız için Allah sizi ve devletinizi korusun. Mısır üzerinden bize yardımlarınızı gönderdiniz. Filistin halkı her zaman sizin duanızı bekliyor. O da bir merhem gibidir."

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz da Filistin'de yaşanan trajedinin bir savaş olmadığını, burada yaşananların kelimenin tam anlamıyla bir zulüm, bir soykırım olduğunu belirterek, "Medeniyet diye yeri göğü inleten insanların aslında medeni olmadıklarını, aslında vahşet karşısında ne kadar kör, sağır ve dilsiz olduklarını görüyoruz." diye konuştu.

Daha sonra Oğuz, Mustafa'ya günün anısına çiçek ve Osmanlı Sancağı hediye etti.

Son Güncelleme: 28.10.2023 09:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.