Fizik tedavi uzmanlarına "Yürüme Robotu" ile yapılan tedaviler anlatıldı

YOZGAT (AA) - Yozgat Şehir Hastanesinde, düzenlenen hizmet içi eğitimlerde yürüme güçlüğü çeken hastaların tedavisinde kullanılan "Yürüme Robotu" ile yapılan tedaviler teorik ve uygulamalı anlatıldı. Yozgat Şehir Hastanesinin...

14 Ağustos 2018 Salı 17:03
Fizik tedavi uzmanlarına

YOZGAT (AA) - Yozgat Şehir Hastanesinde, düzenlenen hizmet içi eğitimlerde yürüme güçlüğü çeken hastaların tedavisinde kullanılan "Yürüme Robotu" ile yapılan tedaviler teorik ve uygulamalı anlatıldı.

Yozgat Şehir Hastanesinin ev sahipliğinde, Anadolu Lenfödem Derneği tarafından düzenlenen "Üst Ekstremite Lenfödem Rehabilitasyonu ve Robotik Rehabilitasyon" konulu seminere, Mersin, Kırşehir, Adana, Çorum, Kırıkkale, Nevşehir ve Yozgat'ın ilçelerinde görevli fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanları ile fizyoterapistler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Hastane Başhekimi Opr. Dr. Aziz Ahmet Surel, 16 Ocak 2017 tarihinde hizmete açılan Türkiye'nin ilk şehir hastanesi olmanın zorluklarını ekip arkadaşlarıyla yaşadıklarını ancak bugün bu zorlukları aşıp, bilimsel toplantılara ev sahipliği yaparak, bilgi paylaşımında bulunmanın gururunu duyduklarını ifade etti.

Surel, dünya standartlarında sağlık hizmeti için sağlık çalışanlarını güncel ve bilimsel olarak ispat edilmiş son bilgilerle donatmanın önemine dikkati çekti.

Hacettepe Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Anadolu Lenfödem Derneği Başkanı Prof. Dr. Pınar Borman ise derneğin amacının bu hastalığa farkındalık oluşturmak ve daha fazla sayıda kişiye ulaşmak olduğunu ve bu nedenle bu tür toplantıların büyük önem taşıdığını ifade ederek, hastane yönetimine teşekkür etti.

Seminerde, Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi FTR Öğretim Üyesi Prof. Dr. Figen Ayhan, Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi FTR Klinikleri Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Sibel Özbudak Demir ve Doç. Dr. Tülay Tekdemir Tiftik, katılımcılara bilgi verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.