Fransa vatandaşı Loana Alvarez Magana, Kırşehir'de Müslüman oldu

KIRŞEHİR (AA) - Fransa vatandaşı Loana Alvarez Magana, Kırşehir İl Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreninde Müslüman oldu.İl Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Müslüman olmaya karar veren Fransa vatandaşı Magana...

12 Temmuz 2021 Pazartesi 15:03
Fransa vatandaşı Loana Alvarez Magana, Kırşehir'de Müslüman oldu

KIRŞEHİR (AA) - Fransa vatandaşı Loana Alvarez Magana, Kırşehir İl Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreninde Müslüman oldu.

İl Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Müslüman olmaya karar veren Fransa vatandaşı Magana için Kırşehir İl Müftülüğünde "İhtida Merasimi" düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde, Magana'ya İslam dini hakkında bilgiler veren İl Müftüsü Mehmet Yaman, Kur’an-ı Kerim’den ayet ve meallerini okuyarak açıkladı.

Yaman, "İslam'ın temelinin Allah'ın varlığına ve birliğine inanmak, Hz. Muhammed'in Allah'ın kulu ve elçisi olduğunu kabul etmektir. İyi bir Müslüman olabilmek için iman, ibadet ve ahlak kurallarına uymak gereklidir. Öğrenmek ve öğrendikçe tatbik edilmelidir." ifadelerini kullandı.

Müftü Yaman, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Magana'yı tebrik ederek yeni hayatında başarılar diledi.

Törenin sonunda Magana'ya, "İhtida Belgesi" ile Kur'an-ı Kerim meali ve ilmihal kitabı hediye edildi.

Anahtar Kelimeler:
KırşehirMüslüman Oldu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.