FTR öğrencilerinden ofis çalışanlarına koruyucu egzersiz broşürü

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) Yüksekokulu öğrencilerinin, ofis çalışanlarına yönelik koruyucu egzersiz broşürü hazırladığı bildirildi.Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada,...

04 Nisan 2021 Pazar 16:19
FTR öğrencilerinden ofis çalışanlarına koruyucu egzersiz broşürü

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) Yüksekokulu öğrencilerinin, ofis çalışanlarına yönelik koruyucu egzersiz broşürü hazırladığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, FTR öğrencileri tarafından kas ve eklem ağrılarına yönelik çalışma yapıldığı belirtildi.

Uzun süre masa başı çalışanların kas iskelet problemlerinin birkaç basit hareketle ortadan kaldırılabileceği vurgulanan açıklamada, sağlıklı yaşam için koruyucu egzersizlerin öneminden bahsedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen FTR Yüksekokulu Araştırma Görevlisi Fidan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin önerdikleri egzersizler, ofis ortamında yapılabilecek şekildedir. Gün boyu oturarak çalışma, başta bel, boyun ve sırt ağrıları olmak üzere bağ dokusu, kas ve eklem hastalıkları, kireçlenme gibi insan hayatını olumsuz etkileyen önemli hastalıklara davetiye çıkarmaktadır. Kişilerin bu egzersizleri düzenli yapmaları halinde günlük işlerinde daha verimli olacak ve şikayetleri de azalacaktır. Bu tür egzersizler ile daha sağlıklı bir hayat kalitesi yakalayabilmek mümkündür."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.