Füzelerle İsrail'i vurdular, ölü ve yaralılar var

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Hamas'ın İsrail'e fırlattığı roketlerden bazıları, Demir Kubbe Hava Savunma Sistemini aşarak Aşdod ve Aşkelon'a düştü.

11 Mayıs 2021 Salı 15:43
Füzelerle İsrail'i vurdular, ölü ve yaralılar var

amas'ın İsrail'e fırlattığı roketlerden biri, Demir Kubbe Hava Savunma Sistemini aşarak Aşdod ve Aşkelon şehirlerine düştü.

Kassam Tugayları 5 dakikada toplam 137 roketin fırlatıldığını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nın (AA) geçtiği bilgiye göre; bu roketlerden bazılarının Demir Kubbe Hava Savunma Sistemlerini aşarak, Aşdod ve Aşkelon şehirlerine düştüğü kaydedildi.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

İsrail polisi Gazze Şeridi'nden atılan roketler nedeniyle bir İsraillinin öldüğünü, biri ağır 8 kişinin yaralandığını bildirdi.

El Kudüs Tugayı da İsrail'in Gazze'de kendilerine ait bir karargahı bombaladığını, 3 saha komutanının hayatını kaybetti.

"BEDELİ AĞIR OLACAK"

Mescid-i Aksa ve Gazze'de İsrail saldırılarının artması sonrası Hamas, dün yaptığı açıklamada, Tel Aviv yönetiminin dini bir savaş başlattığını ve bunun da bedelinin ağır olacağını belirtmişti.

KUDÜS'TE NELER YAŞANDI?

Günlerdir Şeyh Cerrah'ta Filistinlilerin evlerine hukuksuz şekilde el koyan ve gerginliği tırmandıran İsrail yönetimi, geçtiğimiz günlerde Mescid-i Aksa'ya saldırmıştı. İsrail polisi, Aksa'da iftar eden ve ibadet yapan Müslümanları hedef almış, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanmıştı. Filistinliler ise Harem-üs Şerif'ten ayrılmayarak, nöbet tutmaya başlamıştı. İsrail polisi ise ertesi sabah, işgal altındaki Mescid-i Aksa'da baskınları önlemek için nöbet tutan Filistinlilere müdahale etmişti. Bu müdahale sonrası yüzlerce Müslüman yaralanmıştı. Aynı günün akşamında ise Gazze'ye İsrail jetleri tarafından hava saldırısı düzenlendi. Saldırıda 24 sivil ölürken 100'den fazla insan yaralandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.