Gazze'deki Türk Kızılay personeli Muhammed Askeri'den acil ihtiyaç çağrısı:

-"Gazze Şeridi, şu an hijyen, gıda, içme suyu, tıbbi sarf malzemesi, ilaç ve yakıta aşırı ihtiyaç duyuyor" - "Türk Kızılay olarak, barınma merkezlerindeki Gazzelilere, gıda, hijyen ve içme suyu yardımında bulunduk ve yardımlarımız devam ediyor. Uluslararası toplumdan bu malzemeleri, Gazzeliler için acil şekilde sağlamasını talep ediyoruz"

24 Ekim 2023 Salı 16:23
Gazze'deki Türk Kızılay personeli Muhammed Askeri'den acil ihtiyaç çağrısı:

 Türk Kızılay Filistin Delegasyonu personeli Muhammed Askeri, İsrail'in ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde acil ihtiyaç duyulan malzemelerin bilgisini paylaştı.

Türk Kızılay tarafından yapılan açıklamada, Türk Kızılay Filistin Delegasyonu personeli Muhammed Askeri'nin, Gazze Şeridi'nde çatışmaların başından bu yana savaş mağduru sivillere yardım ulaştırmak için görev yaptığı belirtildi.

Askeri'nin, tüm risklere karşı, Gazze'deki sıcak yemek ve gıda paketi dağıtımını sürdüren ekipte yer aldığı belirtilen açıklamada, Askeri'nin bölgede ihtiyaç duyulan acil malzemelere ilişkin video mesajı da paylaşıldı.

Askeri, görüntülü mesajında şunları kaydetti:

"Gazze Şeridi maalesef 17 gündür ağır bombardıman altında. Bombardıman neticesinde, 18 bin kişi yaralandı ve maalesef 5 bin 500 kişi hayatını kaybetti. Gazze Şeridi şu an hijyen, gıda, içme suyu, tıbbi sarf malzemesi, ilaç ve yakıta aşırı ihtiyaç duyuyor. Türk Kızılay olarak, barınma merkezlerindeki Gazzelilere, gıda, hijyen ve içme suyu yardımında bulunduk ve yardımlarımız devam ediyor. Uluslararası toplumdan bu malzemeleri, Gazzeliler için acil bir şekilde sağlamasını talep ediyoruz."

- Türk Kızılaydan Gazze'ye tıbbi malzeme desteği

Öte yandan Türk Kızılay tarafından, Gazze'deki hastanelerin ihtiyaç duyduğu, bölgeden temin edilmesi mümkün olmayan tıbbi malzemelerden kan torbası ile aferez trombosit seti bölgeye gönderilmeye başlandı.

Sağlık sisteminin çökme noktasına geldiği Gazze'ye ilk etapta 8 bin kan torbası ile 160 ferez tombosit seti sevk eden Türk Kızılay, planlaması yapılan aferez cihazını daha Sağlık Bakanlığı uçağıyla bölgeye ulaştıracak.

Kızılay dana önce Türkiye'den gönderilen uçaklar aracılığıyla Gazze'ye, acil sağlık malzemesi ve jeneratör göndermişti.

Son Güncelleme: 24.10.2023 17:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.