'Gine Haber Ajansı AA'nın tecrübesinden yararlanmak istiyor'

Gine Cumhuriyeti Bilgi ve İletişim Bakanı Sompare, "Gine Haber Ajansı çalışanlarının kapasitesini yükseltmek ve teknik destek almak için Anadolu Ajansı ile iş birliği yapmanın yollarını araştırıyoruz.

10 Ağustos 2018 Cuma 17:06
'Gine Haber Ajansı AA'nın tecrübesinden yararlanmak istiyor'

KONAKRİ (AA) - ALAATTİN DOĞRU/ABDOULAYE İBRAHİM BACHİR - Gine Bilgi ve İletişim Bakanı Amara Sompare, Gine Haber Ajansının (AGP) çalışanlarının kapasitesini artırmak ve teknik destek almak için Anadolu Ajansı (AA) ile iş birliği yapmanın yollarını araştırdıklarını, uluslararası bir ajans olan AA'nın tecrübesinden yararlanmak istediklerini belirtti.

Sompare, Türkiye ile Gine Cumhuriyeti arasında iletişim alanındaki iş birliğini AA muhabirine değerlendirdi.

Türkiye ile Gine arasında çok samimi bir ilişki olduğunu söyleyen Sompare, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gine Cumhurbaşkanı Alpha Konde arasındaki güçlü bağın ikili ilişkilere de yansıdığını kaydetti.

İlişkilerin gelişme potansiyeline sahip olduğunu kaydeden Sompare, göreve yaklaşık iki buçuk ay önce geldiğini belirterek, "Bu potansiyeli ortaya çıkarmak için İletişim Bakanı olarak TRT ile stratejik ortaklık başlattım. Türkiye’nin Konakri Büyükelçiliği ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle TRT ile bir protokol imzaladık." dedi.

"AA'nın tecrübesinden yararlanmak istiyoruz"

Anlaşma kapsamında Gine’den televizyonculuğun farklı branşlarından 12 teknisyenin İstanbul’da teori ve pratik içeren 10 günlük bir eğitim göreceğini aktaran Bakan Sompare, "Ayrıca Gine Haber Ajansı çalışanlarının kapasitesini yükseltmek ve teknik destek almak için Anadolu Ajansı ile iş birliği yapmanın yollarını araştırıyoruz. Dünyanın muhtelif bölgelerinde muhabir bulunduran ve uluslararası bir ajans olan AA'nın tecrübesinden yararlanmak istiyoruz." ifadesini kullandı.

Daha önce devlete ait günlük bir gazete bulunduğunu ancak yayımının durduğunu anımsatan Sompare, AGP'nin güncel medya donanımına ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Bakan Sompare, "İletişim sektöründe büyük desteğe ihtiyacımız var. Anadolu Ajansı'nın enformasyon ve iletişim konusunda uzmanlaşmak adına bizi yönlendirecek kapasitesinin olduğunu biliyorum. Bu noktada büyük beklentilerimiz var." diye konuştu.

Öte yandan TRT ile protokolün imzalanmasında büyük katkısı olan Konakri Büyükelçisi Nur Sağman’a teşekkür eden Sompare, "Kendisi diplomatik işler dışında da Gine’nin çeşitli bölgelerinde halkın yardımına koşuyor." dedi.

Türk mevkidaşımı ziyaret edeceğim

Sompare, TİKA'nın ülkedeki sorunların çözüme kavuşturulması için büyük çaba sarf ettiğine dikkati çekerek, yine TİKA'nın ve İETT'nin desteğiyle geçen günlerde Türkiye'nin hibe ettiği 50 otobüsün Konakri'de hizmete girmesiyle ulaşım sorunun rahatladığını hatırlattı.

Gine'ye olan desteğinden dolayı Türk hükümetine de teşekkürlerini iletten Bakan Sompare, "Umarım en kısa zamanda Türk mevkidaşımı çok güzel ve zengin tarihi olan Türkiye’de ziyaret edeceğim." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Dünya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.