Gine'de difteri salgınında 62 kişi hayatını kaybetti

01 Kasım 2023 Çarşamba 15:03
Gine'de difteri salgınında 62 kişi hayatını kaybetti

ANKARA (AA) - Batı Afrika ülkesi Gine Cumhuriyeti'nde 4 ay önce ortaya çıkan difteri salgınında, sağlık personeli eksikliğinin de etkisiyle 62 kişi yaşamını yitirdi.

Fransız kamu radyosu RFI'nın haberine göre, Sağlık Bakanlığı, ülkenin doğusundaki Kankan bölgesinde 4 ay önce başlayan difteri salgınında ölümlerin artması üzerine Dünya Sağlık Örgütünü (DSÖ) uyardı.

Diğer kentlere de yayılan bulaşıcı salgın nedeniyle özellikle çocuklarda solunum yolu hastalıkları baş gösterdi.

Sağlık personeli eksikliğinin de etkisiyle aşı oranının düşük olduğu bölgede, salgın nedeniyle 62 kişi öldü.

Aşı stoklarının oldukça azalması ve muhafaza koşullarının yeterli olmamasının salgınla mücadeleyi zorlaştırdığı belirtiliyor.

Gine'deki DSÖ Acil Durum Müdürü Seydou Dia, yaptığı açıklamada, okullarda öğrencilerin bir arada vakit geçirmesiyle söz konusu hastalığın giderek yayıldığı değerlendirmesinde bulundu.

Dia, günde en az 3-4 vaka sayısının son dönemde 10'a kadar yükseldiğini aktararak, yatışlar için hastanelerde yer kalmadığını dile getirdi.

Difteri salgınının, Kovid-19'la mücadeleye yoğunlaşıldığı dönemde göz ardı edilmekten kaynaklı olarak bölgede yayılmaya başladığı ifade ediliyor.

Anahtar Kelimeler:
AfrikaDifteriGine
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.