Gölbaşı'nda GÖLBİS Projesi hayata geçirilecek

ANKARA (AA) - Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, Gölbaşı Belediyesi tarafından bisikletin kent içi kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla hazırlanan GÖLBİS Projesi mayıs ayında hayata geçirilecek.Gölbaşı Belediyesinden yapılan...

27 Mart 2021 Cumartesi 14:16
Gölbaşı'nda GÖLBİS Projesi hayata geçirilecek

ANKARA (AA) - Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, Gölbaşı Belediyesi tarafından bisikletin kent içi kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla hazırlanan GÖLBİS Projesi mayıs ayında hayata geçirilecek.

Gölbaşı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gölbaşı Belediyesi sağlıklı ve çevreci ulaşım aracı olan bisikletin kent içi kullanımının yaygınlaştırılmasını istiyor.

Bu amaçla belediyece hazırlanan GÖLBİS Projesi, mayıs ayında hayata geçirilecek.

Gölbaşı Belediyesi tarafından işletilecek olan Akıllı Bisiklet Projesi sistemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, proje ile bisiklet kullanımını daha da yaygınlaştırmayı amaçladıklarını ifade etti.

İstasyonun ilk olarak Atatürk Sahil Park ve Vilayetler Evi'ne kurulacağını kaydeden Başkan Ramazan Şimşek, "56 kilometrelik bisiklet yolunun tamamlanmasının ardından istasyon sayımızı arttıracağız. GÖLBİS sayesinde toplu ulaşım üzerindeki yükü azaltacak, trafiğin bir nebze de olsa hafiflemesine, daha çevreci bir ulaşım aracına vesile olacağız. Aynı zamanda vatandaşlarımızın hareket ederek GÖLBİS ile zinde kalmalarını amaçlıyoruz." açıklamasında bulundu.

Sisteme ile ilgili bilgiler paylaşan Şimşek, şöyle devam etti:

"Farklı kiralama sistemi mevcut. Bunlardan ilki mobil uygulamalar. Telefonunuza indireceğiniz uygulama ile kiralama yapılabilecek. Bir diğer yöntem ise abonman kart sistemi. Vatandaşlarımız kartları abone noktalarından temin ederek içine para yükleyip kiosklara okutarak kiralama sağlayabilecek, 20 saniye içinde bisiklet temin edilebilecek. Kredi kartı ile kiralama ise sunmuş olduğumuz bir diğer alternatif. Özellikle yerli ve yabancı turistler için bu sistem kolay olacak. Aynı zamanda İOS ve Android telefonlardan GÖLBİS uygulamasını indirerek QR kod ile de kiralama yapılabilecek."

GÖLBİS sayesinde bisiklet taşıma durumunun da ortadan kalkacağını belirten Ramazan Şimşek, "Bisiklet kiralamak isteyenler istedikleri GÖLBİS istasyonundan kiralama yaparak istedikleri istasyona bisikletleri bırakabilecekler. Mayıs ayında hizmete geçecek olan projeye, 16 bisiklet ve 2 istasyon ile başlanacak." ifadesini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.