Gölbaşı'nda "İkili Toplama Sistemi" projesi hayata geçirildi

ANKARA (AA) - Gölbaşı Belediyesi tarafından Sıfır Atık Projesi kapsamında "İkili Toplama Sistemi" hayata geçirildi.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Başkan Ramazan Şimşek, "İkili Toplama Sistemi" projesi hakkında...

01 Haziran 2021 Salı 15:03
Gölbaşı'nda

ANKARA (AA) - Gölbaşı Belediyesi tarafından Sıfır Atık Projesi kapsamında "İkili Toplama Sistemi" hayata geçirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Başkan Ramazan Şimşek, "İkili Toplama Sistemi" projesi hakkında bilgi verdi.

Projeyle atıkları kaynağında ayrıştırarak geri dönüşüme katkı sağladıklarını belirten Şimşek, şunları kaydetti:

"Evsel atıklar binalarımızın girişlerine yerleştirmiş olduğumuz gri kutularda, geri dönüştürülebilir atıklar ise mavi kutularda toplanarak ayrıştırılacak. İlk etapta 5 bin geri dönüşüm, 5 bin evsel atık poşetini pilot bölge olarak belirlediğimiz Eymir konutlarında dağıtmaya başladık. Hedefimiz bütün Gölbaşı sınırları içirişindeki hanelere bu projemizin yayılımını sağlamak. Temiz bir dünyayı gelecek nesillere bırakmak, bizlerin elinde."

Atıkların geri dönüşüme kazandırılması için herkese çağrıda bulunan Şimşek, "Gelecek nesillere yeşil ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için hepimizin hassas olması gerekiyor. Doğal kaynaklarımızın hızla tükendiği ve çevre kirliliğinin arttığı bu dönemde, çöp diye düşünüp attığımız birçok atık, doğada yıllar boyunca yok olmuyor ve toprağımızı, havamızı, suyumuzu kirletiyor. Gölbaşı Belediyesi olarak güzel bir projeye başladık." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.