Gölbaşı'nda parklar güneş enerjisi ile aydınlanacak

ANKARA (AA) - Gölbaşı Belediyesi, ilçedeki parklara güneş enerjisi ile elektrik üreten aydınlatma sistemi kuruyor.Belediyeden yapılan açıklamada, ilçedeki tüm parkların aydınlatmasının güneş enerjisinden elde edilen elektrikle sağlanacağı,...

05 Kasım 2020 Perşembe 13:27
Gölbaşı'nda parklar güneş enerjisi ile aydınlanacak

ANKARA (AA) - Gölbaşı Belediyesi, ilçedeki parklara güneş enerjisi ile elektrik üreten aydınlatma sistemi kuruyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, ilçedeki tüm parkların aydınlatmasının güneş enerjisinden elde edilen elektrikle sağlanacağı, sistem sayesinde belediyenin büyük tasarruf sağlayacağı belirtildi.

Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, parklara güneş enerjili aydınlatma direkleri yerleştirildiği ifade ederek, "Bu direkler sayesinde elektrikten yüzde 100 tasarruf sağlanıyor. Herhangi bir elektrik bağlantısı ve altyapı gereksinimi olmadan aydınlatma direği güneş ışığını depo ediyor ve hava karardığı zaman direkt aydınlatmaya başlıyor. Bu sayede 4 saatlik güneş ışığı deposu ile 24 saat aydınlık verebiliyor." ifadesinde bulundu.

Güneş enerji sistemi sayesinde elektrik israfına son vermeyi amaçladıklarının altını çizen Başkan Ramazan Şimşek, şunları kaydetti:

"Güneş enerjisi ile aydınlatma sağlayan direklerimiz sayesinde Gölbaşı'mızda tasarruf, insanlarımızda da çevre bilinci oluşturmayı amaçlıyoruz. Hedefimiz daha çok alanda bu güneş enerjisi ile aydınlatma sisteminin kurulumunu sağlamak. Amacımız ise hem doğaya duyarlı hem de toplumsal duyarlılık odaklı bir Gölbaşı'nı gelecek nesillere bırakmak."

Anahtar Kelimeler:
AnkaraGölbaşı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.