Gönüllüler başkentte köpek barınağı oluşturdu

- Başkentte hayvanseverler tarafından oluşturulan köpek barınağında, şiddete uğrayan sokak köpeklerinin bakımı ve tedavisi yapılıyor - Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konsey Üyesi Levent Uğurlu: - "Maalesef insanlar, hayvanlarla aynı hayatı paylaştığının farkında değil"

29 Kasım 2020 Pazar 14:57
Gönüllüler başkentte köpek barınağı oluşturdu

ANKARA (AA) - Başkentte hayvanseverler tarafından oluşturulan köpek barınağında, şiddete uğrayan sokak köpeklerinin bakımı ve tedavisi yapılıyor.

Gölbaşı ilçesinde gönüllülerce oluşturulan köpek barınağında AA muhabirine açıklamada bulunan Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konsey Üyesi Levent Uğurlu, barınakta şiddet mağduru hayvanların bulunduğunu aktararak, hayvan hakları konusunda düzenlemeler yapılması gerektiğine dikkati çekti.

Uğurlu, bu konuda bir yasanın çıkarılması gerektiğini ancak zihniyetin de değişmesinin önem taşıdığını vurgulayarak, "Maalesef insanlar, hayvanlarla aynı hayatı paylaştığının farkında değil." ifadelerini kullandı.

Hayvanlarla temasın mutluluk hormonunu yükselttiğini anlatan Uğurlu, "Hayvanlarla beraber bir hayatın içinde olan kişilerde mutluluk hormonu olan endorfin seviyesinin yükseldiği ve bu durumun bağışıklık sistemi üzerindeki olumlu etkileri çalışmalarla ortaya konmuştur." diye konuştu.

- "Bizim duygularımızla, hayvanlarımızın ise canlarıyla oynanıyor"

Barınakta hayvanlarla ilgilenen Buket Özgünlü de "Hayvanlarımıza uygulanan şiddette hepimiz çok mağduruz. Bizim duygularımızla, hayvanlarımızın ise canlarıyla oynanıyor." dedi.

Hayvansever Berrak Yağmur Düzgöz ise hayvanlara eziyetin psikolojik sorun olduğunun ve hayvanlara şiddet uygulayanların bunu insanlara da uygulayabileceğinin altını çizerek gerekli düzenlemelerin süratle çıkarılmasını istedi.

Anahtar Kelimeler:
KöpekVeterinerHayvansever
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.