GÜNCELLEME - Eskişehir merkezli 3 ilde, dolandırıcılık iddiasıyla yakalanan 8 şüpheliden 3'ü tutuklandı

ADLİ SONUÇ EKLENDİ

13 Kasım 2023 Pazartesi 17:51
GÜNCELLEME - Eskişehir merkezli 3 ilde, dolandırıcılık iddiasıyla yakalanan 8 şüpheliden 3'ü tutuklandı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir merkezli 3 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 8 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya sitelerinde kredi kullanamayan ya da kredi limitini artırmak isteyen vatandaşlara yardımcı olacaklarına yönelik ilan vererek bu kişilere çeşitli bahanelerle kredi kullandırıp hesaplarındaki paraları kendi hesaplarına transfer ederek "nitelikli dolandırıcılık" yaptıkları tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon yaptı.

Eskişehir'in yanı sıra Bolu ve Zonguldak'ta 10 ayrı adrese eş zamanlı yapılan operasyonda, mağdurları yaklaşık 2 milyon lira dolandırdıkları anlaşılan şüpheliler Ş.F.G.K, N.Y, D.Ö, H.C, M.Y, F.T, E.K ve S.Ş yakalandı.

Operasyonda, 19 cep telefonu, 62 banka kartı, 8 sim kart, 5 flaş bellek, 2 tablet, 2 bilgisayar, 41 bin lira ve çok sayıda evrak ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolleri sonrası Eskişehir Adliyesine sevk edildi.

Savcılık sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 3'ü tutuklandı. 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu soruşturma kapsamındaki bir şüphelinin de başka bir suçtan tutuklu bulunduğu öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.