GÜNCELLEME - "Kargo dolandırıcılığı" operasyonunda 9 şüpheli tutuklandı

ADLİ SÜREÇ EKLENDİ

01 Aralık 2023 Cuma 21:28
GÜNCELLEME -

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir merkezli "kargo dolandırıcılığı" operasyonunda gözaltına alınan 11 şüpheliden 9’u tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, çeşitli kentlerde internet üzerinden bilgisayar ve cep telefonu gibi elektronik ürün satanları dolandırdıkları iddiasıyla bir müştekinin Avanos Cumhuriyet Başsavcılığına şikayeti üzerine Ankara, Kırıkkale, Manisa ve Aksaray'da belirlenen adreslere düzenledikleri eş zamanlı operasyonda yakalanan 11 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler Avanos Adliyesine götürüldü.

Savcılık ifadesinin ardından hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden 9’u tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüphelilerin, internet siteleri üzerinden satışa sunulan bilgisayar ve cep telefonu gibi elektronik malzemeleri alma vaadiyle satıcıyla irtibata geçtikleri, ürünü alacaklarını söyleyerek yaşadıkları illerde bulunan satıcının arkadaşı adına kargoya vermelerini istedikleri, daha sonra alıcıyla irtibata geçip güven sağlayarak kargo teslim kodlarını temin ederek kargo şirketinden ürünü aldıkları belirlenmişti.

Zanlıların bu yöntemle 250'den fazla dolandırıcılık olayında yaklaşık 10 milyon lira temin ettikleri tespit edilmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.