GÜNCELLEME - Kayseri merkezli 13 ildeki FETÖ/PDY operasyonu

- "ByLock" kullanıcılarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 zanlı adliyeye sevk edildi ADLİ SÜREÇ EKLENDİ

02 Mart 2018 Cuma 14:36
GÜNCELLEME - Kayseri merkezli 13 ildeki FETÖ/PDY operasyonu

KAYSERİ (AA) - Kayseri merkezli 13 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, "ByLock" kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 10 şüpheliden 8'i adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün şifreli mesajlaşma programı "ByLock" kullandıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 15 şüpheliye yönelik çalışma başlattı.

Kayseri merkezli Ankara, Antalya, Kocaeli, Manisa, Malatya, Kars, Elazığ, Yozgat, Ordu, Sivas, Amasya ve Hatay'da çeşitli adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda A.T, E.A, E.S, G.Ö, M.K, A.D, M.A. ve F.D. gözaltına alındı. Daha sonra H.K. ile A.B'nin de yakalanmasıyla gözaltı sayısı 10'a yükseldi.

Şüphelilerden G.Ö. ve F.D. emniyette ifadelerinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar M.A. H.K, A.T, A.B, E.A, E.S, M.K ve A.D. ise Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilip adliyeye sevk edildi.

Firari şüpheliler Z.S, F.Z.Ç, M.Ş. G.K. ve S.D'yi yakalamak için çalışmalar sürüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.