GÜNDEM ÖZETİ / 24 Ocak 2022

ANADOLU AJANSI

24 Ocak 2022 Pazartesi 00:00
GÜNDEM ÖZETİ / 24 Ocak 2022

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Uğur Mumcu'yu anma törenine, İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Sezgin'in babası Mukadder Sezgin için Kocatepe Camisi'nde düzenlenecek cenaze törenine katılacak, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ziyaret edecek.

(Ankara/12.30/13.06/14.00)


EKONOMİ FİNANS

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul Mobilya Fuarı'nın açılış programına katılacak.

(İstanbul/18.00)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ocak ayına ilişkin finansal hizmetler istatistikleri ve finansal hizmetler güven endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

3- Hazine ve Maliye Bakanlığı 2 ve 6 yıl vadeli tahvil ihalesi gerçekleştirecek.

(Ankara)


DÜNYA DİPLOMASİ

1- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye-Yunanistan 5. Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Toplantısı'na katılacak ve Atatürk Evi'ni ziyaret edecek.

(Atina/Selanik)

2- KKTC'deki erken genel seçimin yansımaları izleniyor.

(Lefkoşa)

3- AB Dışişleri Bakanları Toplantısı, Ukrayna ve Rusya ana gündemiyle yapılacak.

- NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ve İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ile Rusya konusunu görüşecek.

(Brüksel)

4- İtalya'da cumhurbaşkanı seçim süreci, parlamenterler ve bölge yöneticilerinden oluşan 1009 üyeli "Büyük Seçici Meclis"in yapacağı ilk tur oylamayla başlayacak.

(Roma)


GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a ilişkin gelişmeler takip ediliyor.


SPOR

1- Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 15. haftası BOTAŞ-ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi maçıyla tamamlanacak.

(Ankara/14.00)

2- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 16. hafta mücadelesi Yeni Kızıltepespor-Galatasaray HDI Sigorta maçıyla sona erecek.

(Mardin/15.00)

3- Hentbolda Kadınlar Türkiye Kupası A, B ve D gruplarında ikişer karşılaşma yapılacak; Erkekler Türkiye Kupası'nda D Grubu mücadelesi başlayacak.

(Mardin/Sivas/Yozgat/Ordu)

4- Teniste sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ta teklerde son 16 turu müsabakaları yapılacak.

(Melbourne)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Anahtar Kelimeler:
GÜNDEM ÖZETİ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.