Güvenlik politikaları uzmanı Yarar Seydişehir’de

KONYA (AA)- Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, Seydişehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Türkiye Gündemi" konferansına katıldı.Yarar, Şaban Cengiz Kültür Merkezindeki konferansta, Türkiye'nin teknolojik olarak neredeyse...

18 Nisan 2018 Çarşamba 11:39
Güvenlik politikaları uzmanı Yarar Seydişehir’de

KONYA (AA)- Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, Seydişehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Türkiye Gündemi" konferansına katıldı.

Yarar, Şaban Cengiz Kültür Merkezindeki konferansta, Türkiye'nin teknolojik olarak neredeyse her türlü silahı yapacak duruma geldiğini söyledi.

Zeytin Dalı Harekatı ile terörün adeta belinin kırıldığını belirten Yarar, "Şu anda İHA, Siha ve F16 savaş uçaklarımız var. Teknolojiyi neredeyse kendimiz yapar hale geldik. Bu sayede terör örgütlerinin dağda ve arazilerde tutunma şansı kalmadı. Afrin'deki operasyonla terörün beli tamamen kırıldı. Bu memleket eski memleket değil. Kullandığımız teknolojik silahlarla dünyanın sayılı ülkeleri arasındayız." diye konuştu.

Yarar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün bir cemaat yapılanması olmadığını vurgulayarak şunları kaydetti:

"FETÖ, bir terör örgütüdür. Siz hangi cemaati bugüne kadar terör içerisinde gördünüz? FETÖ'yle ne kadar uğraşılması gerekiyorsa uğraşılmalı, mücadele edilmelidir. Bir zamanlar kendilerini iyi gizlemişler ama şimdi gizlilikleri kalmadı. 15 Temmuz'da 250 kahraman biz rahat uyuyalım diye değil, bizler uyanalım diye şehit oldular."

Erken seçim konusuna değinen Yarar, "Seçime gidilmesi kadar dünyada başka güzel bir şey var mı? Suriye'de, Irak'ta, Kırım'da şu an seçimlere gidilebilinir mi? Tabii ki hayır. Onun için sonuç hayırlısı olsun." dedi.

Konferansa, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.