Hadim’de GES projesi inşaatına başlandı

KONYA (AA) - Konya’nın Hadim ilçesinde güneş enerji santrali (GES) projesinin inşaatına başlandığı bildirildi.Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, yaptığı açıklamada, güneş enerji santralinin yenilenebilir enerji açısından önemli...

13 Ekim 2021 Çarşamba 11:23
Hadim’de GES projesi inşaatına başlandı

KONYA (AA) - Konya’nın Hadim ilçesinde güneş enerji santrali (GES) projesinin inşaatına başlandığı bildirildi.

Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, yaptığı açıklamada, güneş enerji santralinin yenilenebilir enerji açısından önemli olduğunu söyledi.

GES tamamlandıktan sonra üretilecek olan enerjinin MEDAŞ'a verileceğini ve karşılığında belediyenin tüm enerji giderlerinin karşılanacağını aktaran Hadimioğlu, şunları kaydetti:

"Dünyamızda küresel ısınma ve iklim değişikliği sorununun bilincindeyiz. Bu sebeple elimizden geldiğince doğa dostu, çevreci ve yenilenebilir enerji üretimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu kapsamda ilçemizde 21 bin metrekare alan üzerine 925 KW gücünde GES'in kurulumuna başladık. Bugün itibariyle panellerin yerleştirilmesi devam ediyor. Santralin tamamlanmasının ardından kendi elektriğimizi güneşten üreteceğiz."

Hadimioğlu, projesinin hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başta olmak üzere herkese teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
KonyaEnerjiHadimGES
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.