Hak-İş Genel Başkanı Arslan'dan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısına itiraz:

- "Türkiye'nin en büyük toplu iş sözleşmesini yapıyoruz. Bu yüzden komisyonun yapısının değiştirilmesini ve yaşanabilir bir ücret belirlenmesini istiyor ve önemsiyoruz"

17 Kasım 2021 Çarşamba 16:15
Hak-İş Genel Başkanı Arslan'dan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısına itiraz:

ANKARA (AA) - Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısıyla ilgili olarak, "Türkiye'nin en büyük toplu iş sözleşmesini yapıyoruz. Bu yüzden komisyonun yapısının değiştirilmesini ve yaşanabilir bir ücret belirlenmesini istiyor ve önemsiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Hak-İş'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Arslan, Hizmet-İş Sendikasının Erzincan Şubesi'nin 3. Olağan Genel Kurulu'na çevrim içi katıldı.

AB ülkelerinde asgari ücretin istisnai ücret olduğunu ve küçük bir kesimin bu ücretle çalıştığını fakat Türkiye'de büyük bir kesimin asgari ücret aldığını vurgulayan Arslan, "Avrupa'da asgari ücretle çalışan sayısı yüzde 1 ila yüzde 5 arasında. Dolayısıyla biz asgari ücreti belirlerken Türkiye’de istisnai bir ücreti belirlemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Temsilde adaleti sağlamadığı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısına itiraz ettiklerini belirten Arslan, şunları kaydetti:

"Biz, Türkiye'nin en büyük toplu iş sözleşmesini yapıyoruz. Bu yüzden komisyonun yapısının değiştirilmesini ve yaşanabilir bir ücret belirlenmesini istiyor ve önemsiyoruz. Komisyonun yapısı hem demokratik değil hem katılımcı değil hem de geniş kitleleri temsil etmiyor. Yapısına itirazımız var. Bütün konfederasyonların üye sayısı oranında temsil edildiği, emeklilerin hatta bir kısım sendikasız yapıların da işin içine dahil edildiği geniş katılımlı bir komisyonun oluşmasını istiyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.