Hak-İş'in "Kadınları Güçlendirme Projesi" Yozgat'ta başladı

- Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan: - "Kadınları her şeyden önce medeniyet tasavvurumuzun da bize yüklediği sorumlulukla fıtratta farklılık, haklarda eşitlik noktasında geliştirmemiz, güçlendirmemiz ve onlara hak ettikleri yeri ve değeri vermemiz mücadelesini yapmaktayız" - TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ: -"Bir yandan kadınlarımızın eğitimi ile meşgul olurken öte yandan da aynı oranda erkeklerin eğitimi ile de meşgul olmak şarttır. Çünkü sadece bir pencereden baktığımızda bu yaşanan sorunların tamamını göremeyiz"

09 Ağustos 2018 Perşembe 15:51
Hak-İş'in

YOZGAT (AA) - Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Kadınları medeniyet tasavvurumuzun da bize yüklediği sorumlulukla fıtratta farklılık, haklarda eşitlik noktasında geliştirmemiz, güçlendirmemiz ve onlara hak ettikleri yeri ve değeri vermemiz mücadelesini yapmaktayız." dedi.

Konfederasyon tarafından 8 ilde gerçekleştirilecek "Yenilikçi Yöntemle Kadın Çalışanların Eğitim Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi" Yozgat'ta başladı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, kentteki bir otelde düzenlenen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, konfederasyonlarının kadın konusundaki hedeflerini bir adım daha ileriye götürmek adına yeni dönemde yeni bir yolculuğa çıktıklarını söyledi.

Arslan, 8 ilde yaklaşık 400 üyeye hemen her alanda ayrıntılı eğitim verileceğini anlatarak, "Eğitimden sonra sertifikalarıyla beraber çalışma hayatında yeni bir vizyonu elde etmiş olarak projeyi kapatmış olacağız." dedi.

Hak-İş'in birkaç yıl üst üste kadın odaklı projeler gerçekleştirdiğine değinen Arslan, "Hak-İş'i farklı kılan temel özelliklerden bir tanesi de her alanda olduğu gibi kadın konusundaki farklılığımızdır. Kadınları her şeyden önce medeniyet tasavvurumuzun da bize yüklediği sorumlulukla fıtratta farklılık, haklarda eşitlik noktasında geliştirmemiz, güçlendirmemiz ve onlara hak ettikleri yeri ve değeri vermemiz mücadelesini yapmaktayız." diye konuştu.

Arslan, kadınların hem Türkiye'de hem İslam coğrafyasında hem de tüm dünyada sorunları, sıkıntıları olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ne yazık ki söylenenlere, yazılanlara, konuşmalara rağmen gerçekten çok ciddi sorunlarla muhatap oluyor kadınlar. Savaşların en fazla faturasını onlar ödüyor. Ekonomik, siyasi, sosyal zorlukların en fazla faturasını kadınlar ödüyor. Çalışma hayatında da ne yazık ki kadınlara yönelik ciddi sorunlarımız var. Hak-İş olarak felsefi tartışmaların ötesinde çalışan kadınlar var, bunlar sendikalarımızın üyesi ve bunların sorunları var. Bunların sorunlarına yönelik çözümler bulmak da bizim görevimiz."

-"El ele toplumu daha güçlü geleceğe taşımak herkesin ortak görevi"

Toplantıya katılan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ da yaptığı konuşmada, Türkiye'de kadınların sorunlarını çözmenin, onların toplumda daha etkin rol almalarını sağlamanın, kadın ve erkeğin el ele toplumu daha güçlü geleceğe taşımasının herkesin ortak görevi olduğunu belirtti.

Bozdağ, "Beraber koştuğumuzda, beraber mücadele ettiğimizde netice alamayacağımız yol, aşamayacağımız engel, ulaşamayacağımız hedef yoktur. Ama bu birlikte koşmada zafiyetler ortaya çıktığı zaman da birlikte mücadelede problemler ortaya çıktığı zaman da netice almamız öyle kolay olmamaktadır. Bir yandan kadınlarımızın eğitimi ile meşgul olurken öte yandan da aynı oranda erkeklerin eğitimi ile de meşgul olmak şarttır. Çünkü sadece bir pencereden baktığımızda bu yaşanan sorunların tamamını göremeyiz. Bütün pencerelerden bakmak, bütün çevreyi görmek, bütün alanları tespit etmek ve onun üzerinde yürümek son derce önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.

-"Araştırma ve anket çalışmaları yapıyoruz"

Hak-İş Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin de proje hakkında bilgi verdi.

Zengin, gerek ulusal gerekse uluslararası alanda çalışma yaşamının aktif ve saygın emekçileri olarak kadınlara yakışan etkinlikleri sürdürdüklerini söyledi.

Kadınların toplumsal hayattaki rol ve statülerini yükseltmeye yönelik toplantı, eğitim, çalıştay, kampanya, eylem gibi faaliyetler gerçekleştirdiklerini anlatan Zengin, "Uluslararası arenada etkin bir rol üstlenerek, uluslararası kadın eğitim seminerleri düzenliyoruz. Üniversitelerle işbirliği yaparak eğitim programları uyguluyoruz. Kadınların çalışma hayatındaki konumunu, ihtiyaçlarını, beklenti ve taleplerini ortaya koyan araştırma ve anket çalışmaları yapıyoruz." dedi.

Toplantıya Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Anahtar Kelimeler:
YozgatHak-İş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.