HAK-İŞ'in kısa film yarışmasında ödüller 1 Aralık'ta sahiplerini bulacak

- Genel Başkan Mahmut Arslan: - "'Kısa film uzun iş' sloganıyla 12 yılı geride bıraktığımız uluslararası kısa film yarışmamıza bu yıl dünyanın dört bir yanından toplam 4 bin 431 filmle başvuruldu"

15 Kasım 2023 Çarşamba 12:13
HAK-İŞ'in kısa film yarışmasında ödüller 1 Aralık'ta sahiplerini bulacak

ANKARA (AA) - HAK-İŞ'in, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla bu yıl 12'ncisini düzenlediği "emek" temalı kısa film yarışmasında ödüller 1 Aralık'ta sahiplerini bulacak.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının da katkılarıyla organize edilen yarılmaya başvuruların 31 Temmuz'da sona erdiğini anımsattı.

Arslan, 12 yıl önce "emek" temasıyla düzenlemeye başladıkları yarışmanın ödül töreninin 1 Aralık'ta yapılacağını belirterek şu bilgileri paylaştı:

"'Kısa film uzun iş' sloganıyla 12 yılı geride bıraktığımız uluslararası kısa film yarışmamıza bu yıl dünyanın dört bir yanından toplam 4 bin 431 filmle başvuruldu. Söz konusu rekor başvuru, ne kadar doğru yolda olduğumuzu bizlere bir kez daha gösterdi. Bu organizasyonda amacımız emek temasının sinema ve sanat dünyasında temsilini artırıp, Türkiye'de ve dünyanın dört bir yanında emekçilerin sorunlarını sanatın etkili gücüyle gündeme taşımaktı. Yarışmamıza gelen her bir film ile ne kadar doğru yolda olduğumuzu bir kez daha gördük. Gelen her bir film ile emeğin gücüne, dayanışmasına ve toplumsal değişime sanatın etkili gücüyle bir kez daha şahit olduk."

- 100 bin liraya yakın ödül dağıtılacak

Yarışma kapsamında ulusal ve uluslararası olmak üzere iki kategorideki 11 dalda toplam 100 bin liraya yakın ödül vereceklerini anlatan Arslan, birinci filmin 15 bin lira, ikincinin 7 bin 500 lira, üçüncünün 4 bin lirayla ödüllendirileceğini aktardı.

Arslan, ayrıca Necati Çelik Özel Ödülü'ne değer kazanan filme 4 bin lira, "sendikacı gözünden" ve diğer dallarda ise 2 bin liralık ödüllerin verileceğini bildirdi.

Emek dünyasının sanat ve sinema dünyasındaki temsilini artırmak için yarışma kapsamdaki söyleşilerin bu yıl da yapılacağına dikkati çeken Arslan, şu ifadeleri kullandı:

"Ödül töreninin ertesi günü, dereceye giren yerli ve yabancı ilk üç film ile Necati Çelik Özel Ödülü alan filmlerin de aralarında olduğu filmlerin gösterimi yapılacak. Her bir gösterimin ardından filmin yönetmeni ile kısa bir söyleşi düzenlenecek. Sinema alanında faaliyet gösteren tüm yapımcı ve yönetmenlere, oyunculara, teşkilat mensuplarımıza, hayatın her alanında var olan emeği yansıttıkları güzel projeleriyle yarışmamıza katıldıkları için teşekkür ediyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.