Hakim ve savcılara Anayasa Mahkemesi'nde "bireysel başvuru" eğitimi

- Eğitime katılan 14 hakim ve savcıya sertifikalarını Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan verdi

28 Mayıs 2021 Cuma 21:29
Hakim ve savcılara Anayasa Mahkemesi'nde

ANKARA (AA) - Anayasa Mahkemesince, adli yargıda görev yapan 14 hakim ve cumhuriyet savcısına bireysel başvuru konusunda hizmet içi eğitim verildi.

Yüksek Mahkemenin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) görevlendirmesiyle 14 hakim ve cumhuriyet savcısı, bireysel başvuruların inceleme usulüne ve karar süreçlerine ilişkin Anayasa Mahkemesi'nde üç ay süreyle hizmet içi eğitim aldı.

Eğitimi tamamlayan hakim ve savcılar için sertifika töreni düzenlendi. Törende konuşan Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, hakim ve savcıların ahlak, akıl ve adalet olmak üzere üç özelliğe sahip olması gerektiğini belirtti.

Ahlakın doğru, dürüst ve ilkeli olmayı, aklın bağımsız davranmayı, adaletin ise sadece hakkı gözetmeyi sağladığını ifade eden Arslan, eğitime katılanlara meslek hayatlarında başarılar diledi.

Daha sonra Arslan, hizmet içi eğitim alan hakim ve savcılara sertifikalarını verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.