Hatay'da Geçici Barınma Merkezinin Kurulum Çalışmaları Sürüyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma neden olduğu Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde, afetzedeler için hazırlanan geçici barınma alanlarında çalışmalar devam ediyor.

23 Mart 2023 Perşembe 16:10
Hatay'da Geçici Barınma Merkezinin Kurulum Çalışmaları Sürüyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un koordinatörlüğünde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut Genel Müdürlüğünce tuğla, prefabrik ve konteynerden oluşan yerleşim birimleri kuruluyor.

İlçe genelinde toplam 42 bloktan oluşan alanda, 504 ailenin barınacağı 27 metrekarelik yapıların Ramazan Bayramı'na kadar tamamlanıp anahtar teslimi yapılması planlanıyor.

Kırıkhan'da iki etapta toplam 504 geçici barınma konutu inşa edilecek.  1+1 konseptindeki projede tuvalet, banyo, mutfak, ebeveyn odası ve salonuyla yaşam alanı oluşturuluyor.

Samandağ'da 250, Defne ilçesinde 250 Kırıkhan’da 254 yığma ve 250 prefabrik şeklinde olmak üzere toplamda 1004 konut yapılması planlanıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.