Hatay'dan Afrin'e açılacak kapının adı "Kumlu Hudut Kapısı" olacak

- Afrin'e insani yardımların daha kolay ulaştırılabilmesini sağlamak amacıyla Hatay'ın Kumlu ilçesinde yapımına başlanan gümrük kapısının, "Kumlu Hudut Kapısı" ismiyle açılması kararlaştırıldı

19 Nisan 2018 Perşembe 11:15
Hatay'dan Afrin'e açılacak kapının adı

ANKARA (AA) - ORHAN ONUR GEMİCİ - Afrin'e insani yardımların daha kolay ulaştırılabilmesini sağlamak amacıyla Hatay'ın Kumlu ilçesinde yapımına başlanılan gümrük kapısının, "Kumlu Hudut Kapısı" ismiyle açılması kararlaştırıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Afrin'in terör örgütlerinden temizlenmesi amacıyla 20 Ocak itibarıyla Zeytin Dalı Harekatı'nı başlatan Türkiye, diğer yandan bölgenin kalkınmasına yönelik çalışmalar da gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda, Hatay ile Afrin arasındaki ulaşımın daha kolay sağlanabilmesi ve insani yardımların daha kolay ulaştırılabilmesini sağlamak amacıyla Hatay'ın Kumlu ilçesinde inşa çalışmalarına başlanan gümrük kapısı, "Kumlu Hudut Kapısı" adıyla açılacak.

Kurulması için gerekli tüm onayların alındığı hudut kapısı, kısa süre içerisinde faaliyete geçirilecek.

"Kumlu Hudut Kapısı"nın, Hatay-Afrin arasındaki ulaşımı kolaylaştırmasının yanı sıra bölgede güvenliğin ve ticari faaliyetlerin artırılmasına katkı sunması bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.