Haydar Aliyev, vefatının 18. yılında Sivas'ta anıldı

SİVAS (AA) - Azerbaycan’ın kurucu Devlet Başkanı Haydar Aliyev, vefatının 18. yılında Sivas'ta anıldı.Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nden (SCÜ) yapılan açıklamaya göre, üniversitenin kültür merkezinde düzenlenen anma programı...

09 Aralık 2021 Perşembe 18:36
Haydar Aliyev, vefatının 18. yılında Sivas'ta anıldı

SİVAS (AA) - Azerbaycan’ın kurucu Devlet Başkanı Haydar Aliyev, vefatının 18. yılında Sivas'ta anıldı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nden (SCÜ) yapılan açıklamaya göre, üniversitenin kültür merkezinde düzenlenen anma programı öncesi fuaye alanında Aliyev’in fotoğraflarının yer aldığı sergi gezildi.

Programın açış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Türkiye ile Azerbaycan’ın iki devlet tek millet anlayışı ile hareket ettiğini belirterek, “Böylesi devlet büyüklerini tanımamız, bilmemiz gerekmektedir. Böylesi büyük insanların hayatını ve ideallerini ileriki yıllarda siz değerli gençlerimiz yaşatacak. Haydar Aliyev bir Türk sevdalısıdır. Ülkesine ve milletine yaptığı hizmetlerin yanı sıra Türk devletleri ile büyük bir bağ kurmuştur." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Elhan Zeynalov ise Haydar Aliyev ve devlet büyüklerinin bilinmeyen özelliklerini ve hayata bakış açılarını gençlere aktarmanın önemine dikkati çekti.

SCÜ Türk Dünyası Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Kenan Çarboğa da Azerbaycan’ın bağımsızlığa ulaşmasında büyük emek sarf eden Haydar Aliyev’in rolü hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Program teşekkür belgesi takdiminin ardından fotoğraf çekimi ile son buldu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.