Haziranda kar keyfi

- Sivas Kongresi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak'ta düzenlenen kamp ve doğa yürüyüşüne katılanlar, altından ırmağın geçtiği kar kütlesi üzerinde serinleme fırsatı buldu

08 Haziran 2019 Cumartesi 11:49
Haziranda kar keyfi

SİVAS (AA) - Sivas'ın İmranlı ilçesindeki Kızıldağ'ın güney yamaçlarından doğan ve Bafra Burnu'ndan Karadeniz'e dökülen Kızılırmak'ta, Sivas Kongresi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında kamp ve doğa yürüyüşü düzenlendi.

Valilik'ten yapılan açıklamaya göre, Sivas Valiliği himayesinde Sivas Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Kulübü (SİVDAK ) organizesiyle başlatılan programda, Kızılırmak'ın doğduğu kaynakların en büyük kolu olan Kızılmezra köyü başlangıcından itibaren Kızılırmak'ı takip ederek, 10 gün boyunca Sivas il merkezine kadar yürüyüş ve kamp faaliyeti başlatıldı.

Yaklaşık 170 kilometrelik parkur boyunca her yaştan katılımcı, Sivas'ın keşfedilmeyi bekleyen coğrafi ve doğal güzelliklerine şahit oluyor.

- Kar üzerinde serinleyip, kar helvası yaptılar

Kızılırmak'ın doğduğu 2 bin 500 rakımlı Kızıldağ eteklerinden başlayan ilk gün parkurunda, katılımcılar altından ırmağın geçtiği kar kütlesi üzerinde serinleme fırsatı buldu.

Yanlarında getirdikleri dut pekmeziyle kar helvası yapmayı da ihmal etmeyen katılımcılar, doğal güzelliklerin içinde dondurma yediklerini belirterek, yaklaşık 30 derece sıcaklıkta karın keyfini sürdü. Daha sonra halat yardımıyla şelaleden aşağı inen sporcular, buz gibi suyun altında Türk bayrağı açtı.

Etkinlik kapsamında, Kızılırmak'ın geçtiği İmranlı, Zara ve Hafik ilçeleri güzergahı üzerinde onlarca tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri görecek ve aynı zamanda görüntüleyecek katılımcılar, Sivas'ın birbirinden farklı birçok zenginliğini de meraklılara aktaracak.

Anahtar Kelimeler:
KarSivasKızılırmak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.