Hırvatistan'ın Ankara Büyükelçisi Cvitanovic'ten KTO'ya ziyaret

KAYSERİ (AA) - Hırvatistan'ın Ankara Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy’u ziyaret etti.KTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cvitanovic, TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı...

30 Nisan 2021 Cuma 12:32
Hırvatistan'ın Ankara Büyükelçisi Cvitanovic'ten KTO'ya ziyaret

KAYSERİ (AA) - Hırvatistan'ın Ankara Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy’u ziyaret etti.

KTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cvitanovic, TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Tuğbahan İlgü ile beraber KTO’ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Kayseri’nin Hırvatistan ile ticaretini daha üst seviyelere çıkarmak için doğru bir yer olduğunu ifade eden Cvitanovic, fahri konsolos adaylarının da TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Tuğbahan İlgü olduğunu açıkladı.

KTO Başkanı Gülsoy ise Kayseri ile Hırvatistan arasında ekonomi ve ticaret hacmini daha ileri seviyelere çıkarmak istediklerini belirtti.

Hırvatistan ile 2020 yılında yapılan ihracat rakamları hakkında da bilgi veren Gülsoy, iki ülke arasında 2020 yılı itibarıyla 619 milyon dolar, Kayseri ile 5,4 milyon dolarlık ticaret gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Kayseri'nin en fazla ihracat yapan 11’nci şehir olduğunu vurgulayan Gülsoy, şunları kaydetti:

"Ülke olarak Hırvatistan ile elektrik-elektronik, otomotiv, hazır giyim, çelik, kimyevi maddeler gibi sektörlerle ağırlıklı olarak çalışılıyor. Şu anda ticaretin ve ekonominin gelişen ülkelerde ileri gitmesinin sebebi ulaşımdır. Hırvatistan’da da hem kara hem de deniz ulaşımı mevcut. Hırvatistan ile bağlantılı ulaşım yollarımızla ticaret hacmimizi çok daha ileri seviyelere taşımak istiyoruz. Bu karşılıklı ziyaretlerin hem dostluğumuzu hem de ticaretimizi geliştireceğine inanıyoruz. Sizlerle iş ortaklığı yapmaktan memnun olacağız. İnşallah önümüzdeki günler içerisinde karşılıklı ziyaretlerle iş ortaklığımızı geliştirir, daha çok ticaret hacmimizi artırırız diye umut ediyorum. “



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.