Hükümlüler, sağlık çalışanları anısına 3 günde 2 bin 870 fidan dikti

- Fidanlara, salgın sürecinde vefat eden ve görevi başındayken şehit olan sağlık çalışanlarının isimleri verildi

14 Nisan 2021 Çarşamba 11:24
Hükümlüler, sağlık çalışanları anısına 3 günde 2 bin 870 fidan dikti

ANKARA (AA) - Adalet Bakanlığınca düzenlenen etkinlik kapsamında sağlık çalışanları adına hükümlüler tarafından dikilen 2 bin 870 fidan, toprakla buluştu.

Bakanlığın internet sitesindeki bilgilendirmeye göre, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığınca, 2017'den bu yana sürdürülen ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda Bodrum, Çanakkale, Diyarbakır, İzmir, Şanlıurfa, Kırıkhan, Turgutlu Denetimli Serbestlik Müdürlükleri koordinasyonunda, 10-12 Nisan'da ağaçlandırma etkinliği düzenlendi.

Yangınlarda tahrip olan ormanlık alanların hükümlülerce yeniden ağaçlandırıldığı bölgelerde, doktor, hemşire ve diğer sağlık personeli için fidanlar dikildi.

Hükümlülerin dikip, can suyunu verdiği fidanlara, salgın sürecinde vefat eden ve görevi başındayken şehit olan sağlık çalışanlarının isimleri verildi.

Etkinliklere, denetimli serbestlik bünyesindeki hükümlülerin yanı sıra cumhuriyet başsavcılıkları, il sağlık müdürlükleri, ceza infaz kurumlarında görevli sağlık çalışanları ile adliye personelleri de destek verdi.

Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, Türkiye genelinde yaklaşık 30 bin metrekare alanda 2 bin 870 fidan, toprakla buluşturuldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.